van der Horst

Sochi: Vettel aan Italiaanse journalist: “Je moest je schamen”

Sebastian Vettel - Scuderia Ferrari
Sebastian Vettel - Scuderia Ferrari
Pole positie voor Sebastian Vettel en een tweede plaats voor teamcollega Kimi Räikkönen. Het was geleden van de Grote Prijs van Frankrijk te Magny-Cours in 2008 dat beide Scuderia Ferrari-rijders zich op de eerste startrij konden kwalificeren. Een terechte reden voor blijdschap bij de tifosi en toch kon een 'negatieve' Italiaanse journalist het niet laten om in de pot te roeren tijdens de persconferentie na de kwalificatiesessie, maar hij moest het ontgelden na een vraag aan de rijders van het Steigerend Paard. Die schoot bij beide wereldkampioenen in het verkeerde keelgat.
  • Powercars
Sebastian Vettel
Sebastian Vettel
“Aan de twee Ferrari rijders: het enige negatieve – als je kan zeggen dat het negatief is – punt van het weekend is dat jullie wederom de turbo hebben vervangen en dat is de derde reeds. Denken jullie dat dit een probleem zal geven op het einde van het seizoen?”, vroeg Andrea Cremonesi van La Gazzetta dello Sport tijdens de persconferentie. Kimi Räikkönen was als eerste om te reageren: “Je bent altijd heel goed om snel negatieve dingen te vinden over ons.” Sebastian Vettel haakte daar op in en zei: “Hij is Italiaan, hij zou in de wolken moeten zijn. Ik ben er zeker van dat iedereen in Italië heel blij is nu en jij bent de enige Italiaan ter wereld die een reden vindt om negatief te zijn. Je moest je schamen.”

Kimi Räikkönen
Kimi Räikkönen
“Het is een geplande verandering en ik ben er zeker van dat het voor ons okay is. Uiteraard heb ik er al één verloren en kunnen die turbo niet meer gebruiken, maar de anderen zijn nog goed en we zullen ze gebruiken hoe wij willen”, ging Räikkönen verder. “En ze zijn er om te gebruiken en te herbruiken wanneer we willen.” Toch kon zijn Duitse teamgenoot het niet laten om het praatje met de pers af te sluiten met wat humor. “Ik denk dat je veel kans maakt om een Duits paspoort te bekomen want meestal zijn het de Duitsers die altijd klagen”, grapte de WK-leider. “Als het voor je te moeilijk zou worden om terug in Italië te geraken ben je welkom in Duitsland.”

Foto's: Racing International Photography & Georges De CosterSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Ronald Ooms in Formule 1 op zondag 30 april 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van Rusland.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons