van der Horst

Sochi: Podium om geslaagd seizoen af te sluiten voor Gilles Magnus

Gilles Magnus - Comtoyou Racing Audi RS 3 LMS TCR
Gilles Magnus - Comtoyou Racing Audi RS 3 LMS TCR
Het FIA WTCR-kampioenschap was dit weekend in het Russische Sotsji aan zijn laatste manche van 2021 toe. Na een schitterende eerste race wist Gilles Magnus zijn bolide in de kleuren van het RACB National Team naar het derde podiumtrapje te rijden. Een heel mooi eerbetoon aan de 125ste verjaardag van de RACB. Hoewel hij na een aanrijding het einde van de tweede race niet bereikte, kan er na dit seizoen een positieve balans worden opgesteld.
Het was de omloop van Sotsji, enkele weken geleden nog het decor voor de Russische Grand Prix F1, dat het wereldkampioenschap voor toerwagens zijn laatste hoofdstuk van het seizoen schreef. Gilles Magnus sloot deze jaargang af met een nieuwe podiumplaats.

Gilles Magnus
Gilles Magnus
“Een mooie manier om het seizoen op een positieve noot af te sluiten”, stelt Geoffroy Theunis, General Manager van het RNT. “Gilles had zich dit jaar tot doel gesteld om een race te winnen en meerdere keren op een podiumplaats beslag te leggen. Een opdracht die hij perfect wist te vervullen. De derde plaats die hij deze zondag in de eerste van twee races wist te veroveren heeft een bijzonder tintje, want zijn Audi RS 3 LMS droeg , net als de bolide van Fred Vervisch, naast de kleuren van het RACB National Team ook een eerbetoon aan de 125ste verjaardag van de RACB.” 

Gilles Magnus - Comtoyou Racing Audi RS 3 LMS TCR
Gilles Magnus - Comtoyou Racing Audi RS 3 LMS TCR
“Jammer dat Fred na een tijdstraf in die eerste race niet op de derde plaats kon beslag leggen”, stelt Gilles Magnus. “In de tweede race hoopte ik van de lastige omstandigheden gebruik te maken om enkele plaatsen te winnen, maar een contact met een andere deelnemer dwong me helaas al vroeg om met een afgebroken wiel de strijd te staken. Die opgave verhinderde me om de titel bij de Juniors te veroveren, maar het belangrijkste is dat we bij de vorige meeting al de WTCR Trophy op zak wisten te steken. Ik ben ook heel blij vast te stellen dat de strategie met mijn teamgenoot Fred perfect heeft gewerkt: het team van Comtoyou finisht als tweede in het teamkampioenschap. Een grote voldoening en een mooie beloning voor alle inspanningen.”

RACB National TeamDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Touring Car Cup op maandag 29 november 2021.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons