van der Horst

Sochi: Regen in tweede sessie herschikt de kaarten, Ehrlacher snelst (FP2)

Yann Ehrlacher - Lynk&Co Cyan Racing
Yann Ehrlacher - Lynk&Co Cyan Racing
De tweede oefenrit werd in tegenstelling tot de eerste sessie op natte baan verreden, waardoor we een heel ander beeld te zien kregen. Waar de Audi's eerder vandaag een erg sterke indruk op het droge lieten, kampten alle vier de Comtoyou-rijders thans met zware gripproblemen. De regen bleek dan weer een geschenk voor de Honda's en Cupra's die zich nu bovenin de tijdtabel nestelden, met Lynk&Co-topper Yann Ehrlacher als snelste van het lot.
  • Dreamdrive
Ehrlacher prijkte al snel bovenaan de tabel, 0.559" sneller dan Gabriele Tarquini die aan zijn laatste WTCR-meeting toe is. De Italiaan zakte finaal nog weg naar P6 nadat Mikel Azcona (Cupra), Yvan Muller (Lynk&Co), en de Münnich Motosport Honda's van Nestor Girolami en Esteban Guerrieri beter deden.

"Vandaag hebben we de baan op het droge geleerd en nu op het natte", vertelde gedoodverfd favoriet Ehrlacher na afloop.  “Het was best een uitdaging om uit te rukken op een nat wegdek op een circuit dat je niet kent, ik ben dus best tevreden met het resultaat. We weten niet wat het weer zal brengen voor de kwalificatie van vanmiddag. Het regent nu niet, maar het duurt eeuwen voordat de baan droog is.” 

Gilles Magnus - Comtoyou Racing Audi Team
Gilles Magnus - Comtoyou Racing Audi Team
Bedrukte gezichten onder de Comtoyou-luifel, nu de Audi's op de natte omloop nauwelijks enige grip en/of tractie bleken te vinden. Nathanael Berthon maakte er met een negende chrono nog het beste van. Gilles Magnus, dominant in de eerste sessie, moest vrede nemen met een elfde tijd. Frédéric Vervisch en Tom Coronel kwamen als 14de en 15de onder de geblokte vlag door. Voor de rest van de dag en ook voor zondag wordt buiig weer voorspeld. Tenzij de Comtoyou-ingenieurs een antwoord voor het gebrek aan grip vinden, ziet het er voor de titelkansen van Frédéric Vervisch en de podiumambities van Gilles Magnus helemaal niet goed uit. 

Een goed zieke Tiago Monteiro en Jordi Gene - die uiteindelijk zonder lichamelijke schade uit diens zware schuiver in sessie één kwam - bleven de hele sessie aan de kant.

De kwalificatiesessie gaat om 13.00u Belgische tijd van start.

Sochi: Uitslag 2de oefensessie:

Foto's: FIA WTCRDit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op zaterdag 27 november 2021.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons