van der Horst

Sochi: Vicekampioen Frederic Vervisch en WTCR Trophy-winnaar Gilles Magnus blikken terug

Tom Coronel - Frédéric Vervisch - Nathanaël Berthon
Tom Coronel - Frédéric Vervisch - Nathanaël Berthon
Met een op nat wegdek beter afgestelde Audi RS 3 LMS dan het geval was op zaterdag, wisten de Team Comtoyou-rijders zich vandaag in Sochi in de kijker te rijden. Opdracht volbracht, met een 'tir groupé' op P3,P4 en P5 voor resp. Frédéric Vervisch, Gilles Magnus en Nathanaël Berthon in race 1 en met een tweede en derde plaats voor de West-Vlaming en de Fransman in race 2. Vervisch claimde bovendien de titel van vicekampioen onder de neus van vier ervaren concurrenten, en ook Tom Coronel droeg zijn steentje bij met WTCR Trophy-winst in race 2. In het teamkampioenschap nestelde het Comtoyou Team Audi Sport van Jean-Michel Baert zich tussen beide Cyan Racing-teams in op de tweede plaats. Magnus greep door toedoen van een concurrent weliswaar nipt naast de Junior Driver-titel. Hoe blikken onze landgenoten op dit laatste WTCR-weekend terug?
Frédéric Vervisch - Comtoyou Team Audi
Frédéric Vervisch - Comtoyou Team Audi
Fred Vervisch: "Laat ik eerst Yann (Ehrlacher) feliciteren met de titel maar ook Rob Huff met zijn zege, zonder mijn teammaat Berthon te vergeten die dit jaar een eerste podium versierde. Een bewijs dat het Comtoyou-team de tweede generatie-Audi RS 3 LMS  zeer goed wist te  ontwikkelen, ik had nooit verwacht dat we zover zouden staan. Ik heb veel discussies gehad met teammanager François Verbist maar uiteindelijk trokken we toch steeds aan het zelfde zeel. We zijn nu 'best of the rest' en dat is verbazend met deze wagen die voor nog veel verbetering vatbaar is. Ik moet iedereen in het team bedanken, nooit voorheen maakte ik deel uit van zo een goed samenwerkend geheel met Gilles, Tom en Nathanaël en ik ben zeer blij dat we tweede eindigden in het teamkampioenschap. Met zoveel ontwikkelingen nog op de plank mikken we volgend jaar nog hoger en vanzelfsprekend wil ik deel blijven uitmaken van dit project." 

Gilles Magnus - Comtoyou Team Audi
Gilles Magnus - Comtoyou Team Audi
Gilles Magnus: "Het klinkt misschien als een cliché maar Yann verdiende de titel. Als jonge rijder twee titels behalen is een formidabele job. Zij (Cyan Racing) opereren op een ander niveau, we moeten ons daar in schikken en van hen leren. Wat mezelf betreft, ik had veel 'ups and downs', nogal wat DNF's of kwalificatieproblemen dit seizoen, wat me de kans kostte om voor de titel mee te strijden, iets wat op een bepaald ogenblik tot de mogelijkheden behoorde. Ik leidde het hele seizoen het Junior Driver-kampioenschap en had voor de start van de laatste race 24 punten voorsprong, finishen volstond. Door een andere rijder miste ik alsnog de Junior-titel, pijnlijk om met één punt te verliezen maar laat ik daar niet teveel op focussen. Mijn performance dit seizoen was goed, en de laatste races heb ik mijn teamgenoot zoveel als mogelijk geholpen. Om in Fred's schoenen te kunnen staan heb ik meer ervaring nodig. Qua 'pace' sta ik er wel, ik kende weliswaar wat pech maar het draait vooral om ervaring. De juiste beslissingen op het juiste moment nemen, is iets waar Fred dankzij zijn ervaring en leeftijd zeer goed in is. Ik boekte hierin heel wat vooruitgang dit seizoen en heb zeker veel van Fred geleerd. Ooit hoop ik even goed te zijn als hij. Dit was niet de positiefste noot om op te eindigen maar ik kijk naar het complete plaatje. De competitiviteit was er altijd, ik heb aan Audi Sport laten zien wat ik waard ben en hen ook geholpen met het behalen van de vicekampioenstitel bij de rijders en de constructeurs, wat heel belangrijk is voor ons. Ik hoop dat ze dit gezien hebben en dat ik volgend jaar mijn kans krijg."

Foto's: FIA WTCRDit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op zondag 28 november 2021.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons