van der Horst

Solar Team vestigt Belgisch record in WK-kwalificatieronde in Australië

Innoptus Solar Team
Innoptus Solar Team
Zaterdag reed het Innoptus Solar Team de kwalificatieronde voor de Bridgestone World Solar Challenge, het wereldkampioenschap voor zonnewagens dat plaatsvindt in Australië. Ze konden een tijd neerzetten van 1:57.81 en mogen daarmee morgen als tweede starten aan de wedstrijd.
Belgisch record
 
De studenten van de KU Leuven reden vandaag de kwalificatieronde voor de wedstrijd die morgen start. Ze konden met de Infinite, de 10de Belgische zonnewagen, de kwalificatieronde afleggen in 1:57.81 en zetten daarmee een nieuw Belgisch record neer. Het vorige Belgisch record werd gevestigd in 2019 met de BluePoint. Dankzij deze recordtijd mogen ze morgen als tweede starten aan de wedstrijd.
 
Tiende Belgische zonnewagen
 
Het team kon deze recordtijd neerzetten dankzij de nieuwe, verbeterde wagen. Er zijn heel wat wijzigingen doorgevoerd ten opzichte van de zonnewagen van 2019. De wagenvorm is veranderd naar een gestroomlijnde kogelvorm met slechts drie wielen, wat heeft geleid tot een verbeterde wegligging. Bovendien is er gewerkt aan een zelf-ontwikkelde motor. Dankzij deze verbeteringen en een uitgebreide voorbereiding slaagden de studenten erin om de kwalificatieronde vandaag nog sneller af te leggen.
 
Wereldkampioenschap
 
Het team start morgen met hun zonnewagen aan hun tocht van Darwin naar Adelaide. Ze ​ zullen het continent doorkruisen en 3021 kilometer afleggen. De Belgen starten als regerend wereldkampioen en zullen er alles aan doen om hun wereldtitel te verlengen.​ Er nemen 38 teams deel van over heel de wereld. Het team verwacht donderdag 26 oktober aan te komen in Adelaide.
 
Solarteam.be
 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Varia op zaterdag 21 oktober 2023.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons