van der Horst

Solberg wil winnen / Pole voor Volders

Ekström versus Kevin Hansen & Chicherit
Ekström versus Kevin Hansen & Chicherit
In Mettet wordt dit weekend de derde manche van het World RX afgewerkt, samen met de tweede van het Euro RX en de eerste van de RX2 en de TouringCar. In totaal komen zeven landgenoten aan de bak, samen met alle toppers. De RX2 en de TouringCar hebben op vrijdag en zaterdag reeds alle kwalificaties afgewerkt tegenover twee van de vier voor de Supercars. Met Steve Volders en Guillaume De Ridder hebben we binnen de TouringCar en RX2 reeds twee landgenoten in de halve finales op zondag.
Guillaume De Ridder - RX2
Guillaume De Ridder - RX2
Steve Volders - Ford Fiësta TouringCar
Steve Volders - Ford Fiësta TouringCar
Schitterend weer was het op vrijdag en zaterdag tijdens de eerste kwalificaties. Op vrijdag bewezen Volders (snelste chrono in Touring Car) en Guillaume De Ridder (derde chrono in RX2) dat de ambitie hoog is. Vandaag onderstreepten ze dit nog eens extra met in de halve finales een voorlopige pole voor Volders in Touring Car en een eerste startrij voor Guillaume De Ridder in RX2. Gryazin is wel de te kloppen man in RX2 met drie snelste chrono's.


Volkswagen versus Peugeot
Volkswagen versus Peugeot
Bij de Supercars verdeelden ex wereldkampioenen Petter Solberg en Mattias Ekström de snelste chrono's onder elkaar en staan de Volkswagen en de Audi voorlopig op de pole voor de halve finales. Solberg won autoritair de eerste kwalificatie terwijl in de tweede Ekström in de start ploegmaat Bakkerud moest voorlaten. De Zweed ging vroeg jokeren waarna de Audi van de Noor plots vertraagde. Een tijdelijk probleem was de uitleg, maar we konden ons niet van de indruk ontdoen dat het om stalorders ging, want eenmaal Ekström naar de leiding pakte, bleek de wagen van Bakkerud plots terug vol te gaan. Door dit manouevre wist ook Larsson zich tussen beide Audi's te wringen. Timmy Hansen en Sébastien Loeb reden zeer regelmatige kwalificaties en we vinden de twee Peugeots terug op plaatsen drie en vier voor regerend kampioen Kristoffersson die voorlopig vijfde staat voor de de derde Peugeot van een puike Kevin Hansen. Het is duidelijk dat Solberg zijn zinnen heeft gezet op deze wedstrijd die hij nog nooit won.

François Duval, die het moet doen met een Audi S1 van een iets oudere generatie, maar prima bijgestaan door Comtoyou Racing, verslikte zich een beetje in de eerste kwalificatie met een veertiende chrono, maar pitste er tijdens de tweede kwalificatie zeven sceonden en klokte de achtste tijd. Dit brengt hem op een voorlopige 11de plaats. Nog steeds in de gevarenzone gezien de twaalf snelste zich plaatsen voor de halve finale. Maar de hoop op een halve finale is uiteraard groot bij team, piloot en eigenaar Enzo Ide.

Cyril Raymond - Peugeot 208 Supercar
Cyril Raymond - Peugeot 208 Supercar
In Euro RX zagen we twee snelste chrono's van Cyril Raymond tijdens diens maidentrip bij de Supercars. De tweevoudige RX2 kampioen reeds loepzuiver en is zeer getalenteerd. Nitiss, Larsson en de familie Dubourg hebben een vette kluif aan deze nieuwkomer.Michaël 'MDK' De Keersmaecker - Ford Fiesta Supercar
Michaël 'MDK' De Keersmaecker - Ford Fiesta Supercar
Michaël De Keersmaecker, onze enige landgenoot in de Euro RX, staat voorlopig 12de en is vanavond een regendans begonnen. De JDK rijder mist duidelijk wat power tegenover de de concurrentie, maar hij ging tot het uiterste, won zijn heat en dat stemt hem gelukkig. Uiteraard mag er met zijn 12de positie niets meer misgaan, vandaar dat regen wel in zijn voordeel zou pleiten. Maar voorlopig is 'MDK' dus nog steeds gekwalificeerd voor de halve finale. 

Foto's: Johnny Loix
Info: Frieda LoixSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Rallycross Championship op zaterdag 12 mei 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting World RX of Belgium.
  • MF Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons