van der Horst

Eerste etappe van editie 2012 afgelast

Africa Eco Race
Africa Eco Race
De Sonangol Africa Eco Race is gestart in mineur. Deze morgen zijn de deelnemers aangekomen in de Marokkaanse haven van Nador. Normaliter stond eerst nog een verbindingsrit van 223 km op het programma voor de eigenlijke start van de eerste etappe over 245 km. Nadien stond nog een verbindingsrit op het programma die hen dan uiteindelijk na 658 km in Bounib moest brengen.
  • Heinz Performance
Gisteren was reeds sprake dat de eerste rit zou worden ingekort omdat de boot die de wagens van het Spaanse Almeria moest overbrengen naar Nador in Marokko motorproblemen kende. Het inzetten van een tweede boot had immers reeds voor een pak vertraging gezorgd.

AD Sport - Porsche
AD Sport - Porsche
Daarenboven duurde de controle aan de douane deze morgen veel te lang, waardoor de organisatie besliste om de eerste etappe volledig te neutraliseren. Alle deelnemers moeten nu via een verharde weg richting Boudnib van waar ze dan morgen definitief de start nemen.

Van Boudnib gaat het morgen 30/12 dan richting Tagounite over maar liefst 431 km waarvan 409 tegen de chrono en een verbinding van 22 km.

Het beloofd een echte Afrikaanse etappe te worden met eerst een snelle piste over 100 km, gevolgd door zone met stenen, aangevuld met zand en duinen. Na opnieuw een groot gedeelte over de piste krijgen ze net voor de aankomst nog een pak stenen in de maag en een beklimming van een vulkaan. Een moeilijke en slopende etappe dus met wisselende omstandigheden.

We meldden nog dat de prachtige Historic Porsche van AD Sport niet aan de aftrap kwam, ondanks het feit dat deze wel degelijk op de préstart in Knokke aanwezig was.

AD Sport - Porsche
AD Sport - Porsche
Bezieler Albert Vanierschot: ”Enorm jammer, deze wagen is volledig gemaakt volgens de regels van de kunst en was zonder meer een meerwaarde geweest voor deze rally. Ik heb de Porsche op stal moeten laten omdat bepaalde sponsors in laatste instantie hebben afgehaakt. Een zware financiële kater gezien er niets is gespaard tijdens de opbouw ervan. Ik had graag het potentieel ervan getoond”.

Alvast hierbij toch enkele foto’s van de AD Sport-Porsche

Foto's: Art of Speed & AD SportDit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Africa Eco Race op zaterdag 29 december 2012.
  • Shopa

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons