Sonoma: Dubbele klassezege voor Jan Heylen

Jan Heylen
Jan Heylen
In Sonoma ging de Fanatec GT World Challenge America van start. Het kampioenschap kent een gestage groei aan deelnemers en in Sonoma stonden er 20 wagens aan de start. De zege ging in beide races naar de K-PAX Racing Lamborghini Huracan van regerend kampioenen Andrea Caldarelli en Jordan Pepper. Jan Heylen en Charlie Luck (Wright Motorsports - Porsche 911 GT3-R) wonnen tweemaal de Pro-Am klasse.
Caldarelli en Pepper wonnen vrij makkelijk de eerste race van de US Racetronics Mercedes-AMG van Steven Aghakhani en Loris Spinelli. De tweede K-PAX Racing Lamborghini met Misha Goikhberg en Giacomo Altoè vervolledigde het podium. De Winward Mercedes van Russell Ward en Philip Ellis kwam eigenlijk als tweede over de finish maar werd drie plaatsen achteruit gezet voor een technische inbreuk. Jan Heylen wist de Mercedes van Colin Braun en George Kurtz achter zich te houden en finishte als vijfde maar hij wo, met Luck de Pro-Am klasse.

Steven Aghakhani en Loris Spinelli maakten het de Lamborghini van Caldarelli en Pepper moeilijk in de tweede race maar een lekke band sloeg de Mercedes-AMG terug. Pepper/Caldarelli wonnen opnieuw voor de Mercedes-AMG van Ward/Ellis en de tweede K-PAX Lamborghini. Heylen nam ditmaal de start en zette de Wright Motorsport Porsche onmiddellijk op kop in de Pro-Am klasse. Luck wist die positie te behouden terwijl zij als zesde algemeen over de streep kwamen.

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Blancpain GT Sprint op maandag 18 april 2022.