van der Horst

Sonoma: Geen geluk voor Jan Heylen en Charlie Luck

Wright Motorsports - Porsche 911 GT3 R (992)
Wright Motorsports - Porsche 911 GT3 R (992)
Het is de laatste jaren een vast gegeven, de start van de Fanatec GT World Challenge America die gegeven wordt in Sonoma. Achttien wagens kwamen er aan de start, waarvan de Pro-Am klasse het best gevuld was. Daarbij ook Jan Heylen en Charlie Luck die voor een tweede jaar op rij hun pijlen richten op het kampioenschap in de Wright Motorsports Porsche, alleen konden ze hun klassenwinst van vorig jaar dit jaar nog niet herhalen.
Het weekend begon nochtans goed. Tijdens de eerste vrije training liet Heylen de snelste tijd optekenen, wat toch aangaf dat alles goed zat bij de Gelenaar. Alleen tijdens de eerste race liep het al snel mis voor Luck. De schoonvader van onze landgenoot spinde al vrij vroeg in de race, waardoor ze aan een inhaalrace mochten beginnen. Die bracht hen  uiteindelijk op een achtste plaats. Tijdens de tweede race moest Heylen vanaf de zevende plaats starten, maar finaal kwam het duo niet verder dan een vierde plek aan de finish.

Voor de winst werd het tot tweemaal toe een dominant vertoon. Op zaterdag ging deze richting de RS1 Porsche van Stevan MacAleer en Eric Filgueiras, terwijl de CrowdStrike by Riley Mercedes van George Kurtz en Colin Braun de tweede race won. De volgende manche staat eind deze maand gepland, op het circuit van NOLA.

Foto: GT World Challenge America



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op maandag 3 april 2023.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons