van der Horst

South Belgian Rally 2021 op zaterdag 26 juni

Het had dé grote nieuwigheid van het Belgian Rally Championship 2020 moeten worden… maar de volksgezondheidcrisis heeft er anders over beslist. Maar zoals eerder aangekondigd: bij DG Sport laat men de moed nooit zakken. Er werd alles in het werk gesteld om de eerste editie van de South Belgian Rally te organiseren. De wedstrijd in en rond Vresse-sur-Semois staat op het programma op zaterdag 26 juni 2021.
“Iets dat succesvol… had moeten zijn, moet je niet veranderen”, stelt een glimlachende Christian Jupsin. “De samenwerking tussen Arnaud Allard, de burgemeester van Vresse-sur-Semois, en de voorbereiding voor de South Belgian Rally was al zodanig ver gevorderd dat het evident was om een nieuwe datum op de kalender van het Kroon Oil Belgian Rally Championship 2021 te zoeken. Omdat de Ypres Rally Belgium nu in augustus wordt georganiseerd, kwam er op zaterdag 26 juni een ideale datum vrij. Je kan je geen betere plek inbeelden om een zomers weekend door te brengen, toch?

Concreet komt het er op neer dat DG Sport een identiek concept voorstelt, net zoals het parcours. De rally staat open voor de deelnemers aan het BRC, HistoricBRC en het BRCJunior en zal ook een Criterium-nevenwedstrijd krijgen, net zoals de VHRS-liefhebbers in een regularity wedstrijd aan hun trekken zullen komen. Kortom, voor elk wat wils, en men mag er zeker van zijn dat de wegen in de regio rond Vresse-sur-Semois er ook in de zomer heel aantrekkelijk – maar lastig! – zullen bijliggen.
 
Afspraak op de officiële website www.southbelgianrally.com, net zoals op de Facebook-pagina van het evenement, om zo de draad op te pikken en op de hoogte te blijven van alle aspecten van de jongste telg van het Belgisch rallykampioenschap.

South Belgian Rally
 



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op donderdag 21 januari 2021.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons