van der Horst

South Belgian Rally: Een nieuw parcours voor 2023

De South Belgian Rally, die geprogrammeerd staat op 18 maart, is de tweede manche van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship 2023. En bij DG Sport zijn ze al weer druk in de weer met de voorbereidingen van het evenement in Vresse-sur-Semois, met een parcours dat uitermate in de smaak valt. Een traject dat voor 50% vernieuwd werd, met twee van de vier klassementsproeven die in het verleden nog nooit werden aangedaan...
  • St. Paul
Maar dat is nog niet alles ! DG Sport houdt meer dan ooit rekening met de opmerkingen van de teams, piloten en copiloten en heeft daarom de opdeling van het evenement herbekeken. Zoals iedereen weet, telt een manche van het Belgisch Kampioenschap, naast de race, ook een aantal officiële verkenningsmomenten, een Shakedown en de verplichte technische en administratieve controles. En van het BRC uit pleit men voor een zo compact mogelijk formaat, om de kosten te beperken...

« Tot op heden vond de Shakedown plaats op donderdag en de verkenning op vrijdag, legt Florian Jupsin uit in naam van DG Sport. Om de teams die dat wensen de mogelijkheid te bieden om een dag werk ter plaatse en een nacht uit te sparen, wordt er vanaf nu een verschil gemaakt tussen de teams die aan de Shakedown willen deelnemen en de anderen. Voor de teams die aan de Shakedown willen deelnemen, vindt de verkenning plaats op donderdag, maar de technische en administratieve controle alsook de Shakedown zelf vinden plaats op vrijdag. Voor de anderen die niet deelnemen aan deze laatste testsessie op het meest representatieve parcours, zullen de technische en administratieve controle alsook de verkenning plaatsvinden op vrijdag... » 

Er zullen dus duidelijk twee golven zijn, zowel in het centrum van Vresse-sur-Semois als op het verkenningsparcours.

Op zaterdag verandert er niets, met drie lussen van vier klassementsproeven die voor de laureaten ook meetellen voor het Junior BRC, de Historische BRC, de BRC Master Cup, de Stellantis Motorsport Rally Cup Belux, de M-Cup en de 2WD Trophy. En niet de vergeten de VHRS, voor de regelmatigheidsliefhebbers.

De inschrijvingen voor de South Belgian Rally 2023 gaan open op maandag 9 januari... Let's get rolling !

South Belgian RallyDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op donderdag 5 januari 2023.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons