van der Horst

South Belgian Rally: Indrukwekkende zege van Tom Heindrichs bij zijn Rally4-debuut

Tom Heindrichs/Jonas Schmitz - Opel Corsa Rally4
Tom Heindrichs/Jonas Schmitz - Opel Corsa Rally4
Met 10 snelste tijden op 12 klassementsproeven was Tom Heindrichs duidelijk de snelste in het Junior BRC in het kader van de South Belgian Rally. De 19-jarige Heindrichs debuteerde op indrukwekkende wijze in de Stellantis Rally Cup met een Opel Corsa Rally4.
Tom Heindrichs maakte vorig seizoen al naam in het BK Cross Car, waarin hij vice-kampioen werd achter Kobe Pauwels. In de Spa Rally won hij klasse RC5 met een Clio Rally5. Deze keer debuteerde hij beresterk in de Opel Corsa Rally4. Hij had van bij de start de leiding in handen bij de jongeren.
"Ik heb in feite enkel naar het klassement in de Stellantis Rally Cup gekeken," verraste de jongere halfbroer van Thierry Neuville. "Ook op dat vlak ben ik heel tevreden met de 4de plaats in het spoor van titelhouder Fred Caprasse, op anderhalve minuut van Marijan Griebel en Julian Wagner. Ik ben heel tevreden, al had ik nog niet veel met de Opel gereden, afgezien van een korte test in de regen in de buurt van St-Vith."

Benoit Verlinde/Anton Dupan - Renault Clio Rally4
Benoit Verlinde/Anton Dupan - Renault Clio Rally4
Benoit Verlinde debuteerde als kampioen in de Clio Trophy Belgium met een Renault Clio Rally4. Hij moest tevreden zijn met de tweede plaats op 53"9. "Het is duidelijk dat de overstap van de Clio Rally5 naar de Rally4 groot is. De Rally4 is heel gevoelig voor de afstellingen. Ik vond dat we wat te veel onderstuur hadden en ik moest wennen aan de tractiecontrole. De wagen heeft zeker veel potentieel, maar ik heb nog wat kilometers nodig om dat maximaal te benutten. We hebben nog werk voor de TAC Rally," verklaarde Verlinde.

Maxim Decock, derde op 2'17"2, kon tevreden terugkijken op zijn eerste wedstrijd samen met Bert Feys. "Het was de eerste wedstrijd samen met mijn nieuwe navigator en we rijden hier opnieuw met de Corsa Rally4 die vorig jaar beschadigd werd in de Rally van Wallonië. Ik ben tevreden met deze start van het seizoen."

Corentin Fiasse werd met zijn Peugeot 208 Rally4 vierde op 4'02"1, voor Pierre-Emanuel Brasseur, die de wedstrijd reed als voorbereiding op de start van de Clio Trophy. "We hebben gewoon gereden om ritme op te doen. Ik heb zelfs geen nieuwe banden gebruikt. Ik voel dat we klaar zijn voor de start van het seizoen, al was Jeroen Catelin hier wel sneller..."

Lander Depotter, voortaan samen met Jasper Maelfait in de Clio Raly5, was bij dat hij in het spoor kon blijven van Brasseur. Hij eindigde voor Aaron Duville, die dit seizoen zijn debuut zal maken in de Clio Trophy. Lander Dhaene werd 8ste voor Nikolai Bruyneel, die voor de eerste keer werd genavigeerd door Frank Werner. 

Stand Junior BRC: 1. J. Dewilde & T. Heindrichs 25 punten; 3. F. Anderson & B. Verlinde 18; 5. L. Baudet & M. Decock 15; 7. C. Fiasse 12; 8. P-M. Brasseur 10; 9. L. Depotter 8; 10. A. Duville 6; 11. L. Dhaene 4; 12. N. Bruyneel 2 

BRC MediaDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op zondag 19 maart 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting South Belgian Rally.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons