van der Horst

South Belgian Rally: Laurent Mottet stuurt zijn Peugeot naar de zege

Laurent Mottet/Benjamin Falmagne - Peugeot 306
Laurent Mottet/Benjamin Falmagne - Peugeot 306
In de 2WD Trophy opende Thomas Delrez de South Belgian Rally met vier opeenvolgende snelste tijden. Op de natte en bijzonder snelle klassementsproeven leek Delrez met zijn Renault Clio RS de snelste, maar remproblemen deden hem de das om bij het begin van de tweede ronde. Hierdoor kreeg Laurent Mottet de overwinning in de schoot geworpen. De piloot uit Bertrix stuurde zijn Peugeot 306 naar een overtuigende overwinning. Voor zijn thuisrally, de Rally of Bertrix, zal Laurent Mottet trouwens een Peugeot 306 kit car huren bij Sébastien Loeb.
Titelverdediger Bruno de Wilde beleefde een hachelijk moment toen vrijdag de versnellingsbak brak. De versnellingsbak werd 's nachts hersteld en tegen 3 uur in de ochtend was zijn Clio RS weer klaar voor de strijd. Bruno de Wilde dankte zijn mecaniciens met een tweede plaats, voor Faustin Lahy, de winnaar van de 2WD Trophy in Haspengouw. Laurent Vanton en David Schmetz maakten de top 5 vol.

BRC MediaDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op zondag 19 maart 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting South Belgian Rally.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons