van der Horst

South Belgian Rally: Roger Hodenius, een jaar na zijn debuut

Roger Hodenius/Robin Buysmans - Citroën C3 Rally2
Roger Hodenius/Robin Buysmans - Citroën C3 Rally2
Precies een jaar geleden maakte Roger Hodenius zijn rallydebuut in de South Belgian Rally. Deze keer veroverde de Nederlander zijn eerste beker na een overwinning in de BRC Master Cup in Vresse-sur-Semois. Hodenius stuurde zijn Citroën C3 Rally2 naar een knappe zesde plaats algemeen, in het spoor van Niels Reynvoet. Die eerste overwinning bij de Masters had Hodenius drie weken geleden al kunnen pakken, maar toen liet hij de zege op de allerlaatste proef liggen door een kleine schuiver.
  • St. Paul
"Deze keer heb ik de laatste proef afgewerkt als een grootmoeder, zonder risico's te nemen. Ik wilde zeker niet van de baan gaan," lachte Roger Hodenius, genavigeerd door Robin Buysmans. "Het is mooi dat ik precies hier in de South Belgian Rally mijn eerste Master-overwinning kan pakken, een jaar na mijn debuut in de rallysport. In de eerste ronde lag het parcours er bijzonder verraderlijk en glad bij. Dat was overleven. Toen het droger werd, lag de snelheid een pak hoger. Ik heb er weer enorm van genoten. Wat een geweldige sport!"

Roger Hodenius zal de volgende keer trouwens aan de start komen met de nieuwe Skoda Fabia RS Rally2 die deze week geleverd werd. 

De tweede plaats werd veroverd door Christophe Daco in zijn Porsche 997 GT3, voorzien van een erg mooie decoratie. "We waren goed op weg naar een 8ste plaats en de overwinning bij de GT's, maar in de slotronde heb ik me even laten verrassen in een snelle bochtenreeks. De wagen sprong uit de koord en we gingen aan hoge snelheid rond. We hebben een paar minuten verloren, maar we zijn al blij dat de wagen intact is gebleven...," vertelde de  Porsche-piloot.

Titelverdediger Jimmy D'hondt verloor in de openingsronde te veel tijd om een gooi te doen naar de zege. "Ik heb Haspengouw niet gereden en in de eerste ronde lagen de proeven er heel nat en verraderlijk bij. Ik was te voorzichtig en het heeft even geduurd voor ik in het ritme kwam. Roger had toen al te veel voorsprong genomen..."

Franky Boulat pakte in de M-Cup een fel bevochten overwinning, mede dankzij het uitvallen van de opeenvolgende leiders Brecht Hoorne en Loïc Pirot, beiden wegens technische problemen. Het levert hem de vierde plaats bij de Masters op, wat hem aan de leiding brengt in de tussenstand. 

Richard Pex sloot de Top 5 bij de Masters af, voor Serge Meuvens en Rainer Hermann.

BRC MediaDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op zondag 19 maart 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting South Belgian Rally.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons