van der Horst

South Belgian Rally: Schoon volk in de BRC 2WD Trophy

Faustin Lahy - Renault Clio
Faustin Lahy - Renault Clio
In amper één seizoen is de 2WD Trophy er in geslaagd om zich binnen het kader van het Belgian Rally Championship een mooie reputatie bijeen te rijden. Dit kampioenschap gereserveerd voor wagens met een motor van minder dan twee liter, zowel voortrekkers als achterwielaandrijvers, wil de rallysport toegankelijker maken en zorgt er zo voor dat de startvelden aanzienlijk groeien. De South Belgian Rally van DG Sport is daar geen uitzondering op, wel integendeel…
In Vresse-sur-Semois luisteren de favorieten in de categorie naar de namen Thomas Delrez (Clio), Laurent Mottet (306), regerend kampioen Bruno de Wilde (Clio), Jérôme Linchamps (206), Guy Grosjean (205), Bart Vandevelde (Clio), maar ook Faustin Lahy (Clio), in Haspengouw de eerste winnaar van het seizoen. 

De favorieten zullen moeten afrekenen met een indrukwekkende groep outsiders, die zich op de snelle en technische chronoritten van hun beste kant willen laten zien. Dan denken we aan Olivier Delbruyère (Golf), David Schmetz (C2-R2), Laurent Vanton (Clio), Cédric Schmidt (Corsa), Eric Cognaut (Clio), Olivier Morelle (Escort Mk1), Grégory Vanherle (106), Philippe Hurdebise (Saxo), Frédéric Close (Clio) en Nicolas Vandervelde (106). Wie de top 3 in de  2WD Trophy wil voorspellen zal over een megaperformante glazen bol moeten beschikken!

Herinneren we er nog even aan dat de deelnemers, die het best als begenadigde amateurs kunnen worden omschreven, het gehele parcours van de South Belgian Rally 2023 zullen afwerken, net zoals de tenoren van het nationale rallykampioenschap.

BRC Media



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op zaterdag 11 maart 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting South Belgian Rally.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons