van der Horst

South Belgian Rally: Vraag naar het programma

Enkele dagen na de aankondiging van de creatie van de South Belgian Rally te Vresse-sur-Semois, een wedstrijd die in dit bijzondere jaar onmiddellijk op de kalender van het Belgian Rally Championship werd opgenomen, kan DG Sport de eerste praktische informatie over deze met de steun van de gemeentelijke autoriteiten van Vresse-sur-Semois georganiseerde rally delen.
  • Dreamdrive
“Hoewel de wedstrijd op zaterdag 24 oktober wordt gehouden, hebben we al twee dagen eerder afspraak met de deelnemers”, stelt Christian Jupsin. “Want op donderdag 22 oktober wordt ’s namiddags de shakedown afgewerkt, terwijl de verkenningen op vrijdag 23 oktober geprogrammeerd staan. Diezelfde dag gaat ook de technische controle door.”

De South Belgian Rally 2020 zal uit drie lussen met vier asfaltspéciales bestaan, goed voor ongeveer 150 kilometer tegen de klok. De eerste winnaar van de South Belgian Rally zal aan het eind van de dag gekend zijn.
 
“Voor de deelnemers aan het BRC bedraagt het inschrijvingstarief 750 euro”, vervolgt Christian Jupsin. “Er staat ook een Criterium annex op het menu, met twee in plaats van drie lussen van vier chronoritten. Daar bedraagt het inschrijvingsgeld 400 euro. Bovendien bestaat de mogelijkheid om een licentie voor één dag te bekomen, wat de nieuwsgierigheid van enkele ASAF-habitués zou kunnen prikkelen. Verder is er ook nog een VHRS annex, met een inschrijving van 490 euro.”
 
Het rallycentrum wordt uiteraard in Vresse-sur-Semois opgetrokken.
 
De website www.southbelgianrally.com komt binnenkort online, maar het evenement van DG Sport heeft wel al een Facebook-pagina (https://www.facebook.com/SouthBelgianRally). Meer info volgt!

South Belgian Rally



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op dinsdag 1 september 2020.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons