van der Horst

South Belgian Rally: Wie scoort de gelijkmaker na het forfait van leider Jonas Dewilde?

Benoit Verlinde - Renault Clio Rally 4
Benoit Verlinde - Renault Clio Rally 4
Op zaterdag 18 maart wordt de tweede manche verreden van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship. De South Belgian Rally is de eerste wedstrijd met het "Cup"-label. Toch staan er maar liefst 10 Juniors aan de start in Vresse-sur-Semois.
Even ter herinnering: in het Junior BRC, voorbehouden voor piloten die op 1 januari 2023 jonger waren dan 27 jaar, tellen de beste 6 resultaten, behaald in 7 genomineerde wedstrijden. Elke wedstrijd is genomineerd, tenzij de deelnemer voor de start meldt de wedstrijd niet te laten meetellen. In het eindresultaat mogen 6 resultaten meetellen, waarvan er minstens 4 behaald moeten zijn in een Championship-wedstrijd. Twee resultaten mogen dus behaald zijn in een Cup-event, zoals in deze South Belgian Rally. 

Het belangrijkste nieuws voor de start is dat Jonas Dewilde, de leider in het kampioenschap met zijn Renault Clio Rally4, forfait geeft. Hij zal terug van de partij zijn in Tielt. Het gooit de strijd helemaal open voor de andere jongeren aan de start. 

In Rally4 worden de kleuren van Renault verdedigd door Benoit Verlinde, de kampioen van de Clio Trophy. Hij krijgt weerwerk van de snelle Rally4's van de Stellantis Rally Cup. Maxim Decock heeft het meeste ervaring met zijn Opel Corsa Rally4, maar het is vooral uitkijken naar de tijden van Tom Heindrichs in een gelijkaardige Corsa Rally4. De halfbroer van Thierry Neuville maakte vorig jaar in de Spa Rally indruk met een zege in de Clio Trophy bij zijn debuut. Ook in het BK Cross Car heeft Heindrichs zijn talent al getoond. Benjamin Bosseloir en Corentin Fiasse kiezen elk voor een Peugeot 208 Rally4. 

Lander Dhaene - Renault Clio Rally5
Lander Dhaene - Renault Clio Rally5
Het tweede groepje jongeren kiest voor een Renault Clio Rally5. Hoewel de Clio Trophy pas van start gaat in de Rallye des Ardennes begin april, toch staan er al vijf jongeren aan de start van de South Belgian Rally. Pierre Manuel Brasseur wil zijn overwinning van de Condroz Rally bevestigen, terwijl Lander Depotter vorig seizoen de revelatie van het seizoenseinde was. Stevige concurrentie voor Lander Dhaene en Nikolai Bruyneel, die met Frank Werner gekozen heeft voor een ervaren navigator. Ook Aaron Duville, vorig seizoen nog actief in de 2WD Trophy, kiest deze keer voor een Clio Rally5. 

Van de drie jongeren die in Haspengouw aan de start kwamen, zien we niemand terug in de South Belgian Rally. De vraag is dan ook wie de gelijkmaker scoort en op gelijke hoogte komt van Jonas Dewilde. 

BRC MediaDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op woensdag 15 maart 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting South Belgian Rally.
  • 24 Hours of Zolder

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons