van der Horst

Spa 100 + 100: VDS Racing Adventures pakt de zege

VDS Racing Adventures - MARC Focus V8
VDS Racing Adventures - MARC Focus V8
Ook de Hundred Series by BGDC kwam dit weekend in actie op het circuit van Spa-Francorchamps. In het voorprogramma van de 25 Hours VW Fun Cup werden er twee wedstrijden over een uur verreden, waarvan echter enkel het klassement na de tweede race bepalend was voor het uiteindelijke klassement. Het was de onvermijdelijke VDS Racing Adventures MARC Focus V8 die de zege in de wacht wist te slepen niettegenstaande sterke concurrentie van enkele Porsche’s Cayman GT4 en een koppel BMW’s M4 GT4.
Discar - BMW M4 GT4
Discar - BMW M4 GT4
De eerste race over 100 minuten vond vrijdagnamiddag plaats en leek uit te draaien op een strijd tussen de MARC Focus V8 van Close/van der Straten en de nieuwe BMW M4 GT4 van Armand Fumal, Anthony Rosa en David Doutrepont. Maar het waren de drive through's die als straf werden uitgedeeld voor het niet respecteren van de track limits die uiteindelijk de uitslag zouden bepalen. Geen een van de wagens vooraan ontsnapte aan een drive through en uiteindelijk eindigde de VDS Racing Adventures MARC Focus V8 voor de BMW M4 GT4.

Bouvy/Van Mol/Weisshaupt - Porsche Cayman
Bouvy/Van Mol/Weisshaupt - Porsche Cayman
De uitslag van de eerste race bepaalde de startorde van de tweede wedstrijd, maar enkel het aantal gereden ronden kwam in aanmerking voor het klassement, de voorsprong op een naaste concurrent die in dezelfde ronde eindigde was dus niet bepalend voor het eindklassement. De tweede race startte zoals de eerste eindigde met een duel tussen de MARC Focus V8 en de BMWM4 GT4 tot een klapband de BMW terugsloeg in het klassement. Raphaël van der Straten stevende van dan af op zonder problemen op de zege af. Het duel om de tweede plaats werd gewonnen door de Porsche Cayman van Fred Bouvy, Denis Van Mol en Reiner Weisshaupt. De BMW M4 GT4 van Hakan en Recep Sari pakte de laatste podiumplaats terwijl de BMW M4 GT4 van Fumal/Rosa/Doutrepont uiteindelijk als vierde over de finih kwam.

Lemma/Eburderie/Dacosta/Alonso - Ligier JS2R
Lemma/Eburderie/Dacosta/Alonso - Ligier JS2R
Bouvy/Van Mol/Weisshaupt wonnen de G+ klasse voor de Cayman van Philippe Wils en Kurt Hensen en de Cayman van Eric Crabbe en Jan De Vocht. In het begin van de race kon de Ligier JS2R van Franco Lemma, Franck Eburderie, Jérôme Dacosta en Cédric Alonso zich nog mengen in het klassenduel met de Caymans maar een benzinepanne vergooide alle kansen voor de zwarte bolide op een mooie eindplaats.

Michaël Mazuin Sport - VW Golf GTI
Michaël Mazuin Sport - VW Golf GTI
De divisie 2 en klasse E werd gewonnen door de VW Golf GtI TCR van Michaël, Louis en Camille Mazuin Nadat de Audi RS 3 LMS van Roberto Nale, Olivier Grevesse en Gaël Frère, die de Golf op de hielen zat, de strijd moest staken met een olielek. De tweede plaats in de klasse ging dan naar de Cupra van Yardy Hoogwerf en Steven Teirlinck. De zege in de klase F was voor de Seat Leon Supercopa MK2 van Jean-Luc Peigneur en Eric De Boeck. In de klasse S was de Renault Mégane Trophy van René Danneels, Xavier Danneels en Michel Gilot de sterkste.

Philippe Ménage/Guy Katsers - Vauxhall Astra Coupé
Philippe Ménage/Guy Katsers - Vauxhall Astra Coupé
In divisie 1 kon weer niemand Philippe Ménage en Guy Katsers en hun onverslijtbare Vauxhall Astra Coupé van de overwinning houden. Ricky Coomber/Mark Simmons (Honda Civic) en Henri Franken/André Fernandes (Renault Clio Cup) maakten het podium vol. Mathieu Devos, Michaël Jassogne en Alain De Coninck wonnen met hun Suzuki Baleno de Klasse A na de opgave van de Renault Clio van Rogier Van Kuyk en Thomas Leten. De volgende manche van de Hundred Series by BGDC, de Zolder 200, vindt pas plaats op 2 oktober.

Foto's: Niels Vaeck
   • Hamofa Performance

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons