van der Horst

Spa: Race 1: Zege voor Ferrari – beide WRT Audi’s in de fout

-Traffort/Giauque - Sofrev-ASP Ferrari 458
-Traffort/Giauque - Sofrev-ASP Ferrari 458
Het kampioenenteam Sofrev-ASP heeft op het circuit van Spa zijn eerste zege van het jaar in het GT Tour behaald, Morgan Moullin-Traffort en Philippe Giauque wonnen de eerste van twee races die in het kader van het WTCC weekend verreden worden op het mythische Ardennen circuit. Belgian Audi Club Team WRT zette twee Audi’s in, ieder bemand met een winnaar van Le Mans, maar zowel André Lotterer als Benoît Tréluyer gingen op de Raidillon in de fout en verspeelden daarbij alle kansen op een mooi resultaat. De tweede plaats ging alzo naar een Audi van het Sébastien Loeb Racing team met Henry Hassid en Mike Parisy achter het stuur. Het laagste podiumtrapje was ook voor Audi, de Saintéloc Racing R8 LMS ultra van David Hallyday en Grégory Guilvert.
Deguffroy/Destembert - Team Speed Car Audi
Deguffroy/Destembert - Team Speed Car Audi
De vrije trainingen voor de GT Tour race op het circuit van Francorchamps waren het tafereel van een zware crash, Rémo Deguffroy ging met zijn Speedcar Audi R8 LMS ultra zwaar van de baan bij aansnijden van de Raidillon. De jonge fransman werd met zware verwondingen naar het hospitaal in Luik  vervoerd, maar zijn toestand is nu stabiel. Tijdens de kwalificatie op zaterdagmorgen was het Enzo Ide die de WRT Audi #5 op de pole zette.

Ide/Lotterer - WRT Audi R8 LMS ultra
Ide/Lotterer - WRT Audi R8 LMS ultra
Ide nam ook de beste start en ging als eerste de raidillon op voor de IMSA Porsche van Naracen de Sport Garage Ferrari van GillesVannelet. Ide liep samen met Narac uit op de rest van het veld en de Audi rijder moest even de leiding afstaan aan de Porsche maar herwon al vlug zijn positie en nam zelfs afstand van de Porsche. Met en flinke voorsprong kwam Ide halfweg de pits binnen om het stuur over te geven aan André Lotterer, maar door het toepassen van handicap tijden bij het wisselen was het Nicolas Armindo (IMSA Porsche) die als eerste de pits uitkwam. Wat later kreeg de Porsche een lekke achterband en moest de leiding overlaten aan de Ferrari van Moullin-Traffort. Lotterer volgde op enige afstand als tweede.

Samon/Cazenave -GSE by DKR BMW Z4
Samon/Cazenave -GSE by DKR BMW Z4
Met nog 15 minuten op de klok ging de DKR Engineering BMW Z4 zwaar van de baan bovenaan de Raidillon, waardoor de safety car uitreed. Met nog 5 minuten te gaan werd de meute teruglosgelaten maar Lotterer verloor op de Raidillon de controle over zijn Audi en even later ging ook zijn teamgenoot  Tréluyer  van de baan in de Raidillon. De beide Audi’s werden alsnog geklasseerd maar op twee ronden op de twaalfde en dertiende plaats. Moullin-Traffort bracht de Sofrev-ASP Ferrari als eerste over de lijn voor de Sébastien Loeb Racing Audi van Mike Parisy. De strijd om de derde plaats was hevig en in de laatste ronden rijden Lorgeré-Roux en Ayari elkaar aan in de busstop chicane waardoor Guilvert nog het laatste podiumplaatsje kon inpikken.  

GT Tour, Spa, uitslag race 1:

1. Morgan Moullin-Traffort/Philippe Giauque (Sofrev-ASP Ferrari 458 Italia) 24 ronden
2. Henry Hassid/Mike Parisy (Sébastien Loeb Racing Audi R8 LMS ultra) +1.117
3. David Hallyday/Grégory Guilvert (Saintéloc Racing Audi R8 LMS ultra) +4.883
4. jérôme Demay/Vincent Abril (Team Speed Car Audi R8 LMS ultra) +6.357
5. Gilles Vannelet/Bruce Lorgeré-Roux (Sport Garage Ferrari 458 Italia) +13.078
6. Eric Debard/Olivier Panis (Sofrev-ASP Ferrari 458 Italia) +13.724
7. Jean-Claude Police/Soheil Ayari (Team Duqueine Ferrari 458 Italia) +16.157

Foto's: GT Tour & Niels VaeckSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FFSA GT Tour op zondag 22 juni 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting WTCC Spa-Francorchamps.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons