van der Horst

Spa: Race 2: Belgian Audi Club Team WRT neemt weerwraak

Lotterer, Ide en Tréluyer
Lotterer, Ide en Tréluyer
De race op zaterdag was in mineur geëindigd voor het Belgian Audi Club Team WRT nadat beide wagens van het team op het einde van de race op de Raidillon van de baan gingen en zo een zekere podiumplaats in rook zagen opgaan. Enzo Ide en André Lotterer hebben op zondag de situatie terug rechtgezet door een mooie overwinning te behalen tegenover een nochtans sterke concurrentie.
Panis/Debard - Sofrev ASP Ferrari 458
Panis/Debard - Sofrev ASP Ferrari 458
Lotterer nam nochtans niet een al te beste start en hij verloor direct twee plaatsen aan de Ferrari’s van Ludovic Badey en Arno Santamato. De Audi klom langzaam op in het klassement en Enzo Ide, die overgenomen had van Lotterer, had de leiding gepakt toen de race met een safety car procedure werd geneutraliseerd na de sortie van de Saintéloc Audi #43. Ide behield de koppositie na de herstart van de race en de overwinning kwam niet meer in gevaar temeer daar zijn directe rivaal Philippe Giauque het slachtoffer werd van een klapband op zijn Ferrari.

Ide/Lotterer - WRT Audi R8 LMS ultra
Ide/Lotterer - WRT Audi R8 LMS ultra
De tweede plaats ging naar de IMSA Performance Matmut Porsche van Raymond Narac en Nicolas Armindo. Henry Hassid en Mike Parisy vervolledigden met hun Audi van Sébastien Loeb Racing het podium. Eric Debard en Olivier Panis klasseerden zich met hun Ferrari als vierde  voor de Sébastien Loeb Racing Audi van David Hallyday en Grégory Guilvert. Enzo Ide kon zijn vreugde op het podium niet wegsteken nu hij de zege behaalde en dat wel op zijn verjaardag. De tweede Audi van het Belgian Audi Club Team WRT met aan het stuur Yves Weerts en Benoît Tréluyer, zocht op het einde van de race de pits op en staakte de strijd.


Foto's: Georges De Coster & Niels VaeckSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FFSA GT Tour op maandag 23 juni 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting WTCC Spa-Francorchamps.
  • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons