van der Horst

Spa: Richie Stanaway vervangt Matthieu Vaxivière – Comtec forfait

Monaco - start Formule Renault 3.5
Monaco - start Formule Renault 3.5
Matthieu Vaxivière brak vorige week een ruggenwervel bij een ongeluk in de eerste ronde van de race voor de Formule Renault 3.5 in de straten van Monaco. De Fransman is verschillende weken out en zal al zeker de Formule Renault races in Spa en Moskou missen en zal ook niet starten in Le Mans waar hij de 24 uren zou rijden voor het Belgische ProSpeed Competition. Voor de races op Spa wordt hij vervangen bij Lotus door Richie Stanaway. Voor de Nieuw-Zeelander, die dit jaar het GP3 kampioenschap betwist, wordt het een hernieuwde kennismaking met het circuit waar hij twee jaren geleden zelf een ruggenwervelbreuk opliep bij een zwaar ongeval.
De crisis slaat trouwens hard toe in de Formule Renault 3.5, want op Spa staan er nog maar 20 wagens aan de start daar waar de 26 voorziene plaatsen de vorige jaren vlot opgevuld raakten. Na Carlin, dat dit jaar nog niet aan de start verscheen, kapt nu ook Comtec Racing ermee. Nikolay Martsenko die uitkwam voor het Britse team zit door zijn budget niet langer bijeen en de deelname van Andrea Roda in Monaco voor Comtec was voorzien als een one-shot, waarop het team besloot om niet naar Spa af te zakken. Tech 1 en ISR zetten al sinds het begin van het seizoen slechts één wagen in bij gebrek aan rijders met een voldoende budget.

Foto: Georges De CosterDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule Renault 3.5 op donderdag 29 mei 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa-Francorchamps.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons