van der Horst

Slovakia Ring: Belgian Audi Club Team WRT vooraan bij de vrije trainingen

Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS ultra
Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS ultra
De Belgian Audi Club Team WRT is goed begonnen aan de Slowaakse manche van de Blancpain Sprint Series, zowel bij de eerste vrije sessie als bij de tweede reed een Audi van het Belgische team de snelste tijd. Was het eerst de beurt aan Stéphane Ortelli om zijn wagen bovenaan de tabellen te zetten dan was het in de tweede sessie René Rast die de snelste chrono reed. Ook de Lamborghini van Jeroen Bleekemolen en Harry Proczyk was weer goed op dreef, de Italiaanse bolide klokte een tweede en vierde tijd.
Stéphane Ortelli toonde zich met de Audi #3, die niet langer ingezet wordt onder de naam van G-Drive Racing maar nu eveneens onder de Belgian Audi Club Team WRT staat ingeschreven, de snelste in de eerste vrije training met een tijd van 1:58.744. Hij was daarmee 372/1000sten van een seconde sneller dan de Lamborghini Gallardo van Jeroen Bleekemolen en Harry Proczyk. De derde tijd was voor de ROAL Motorsport BMW Z4 van Colombo/Fumanelli, die de Phoenix Racing Audi R8 LMS ultra van Mayr-Melnhof/Winkelhock en de HTP Mercedes SLS van Stolz/Wolf voorafging.

Ook na de tweede vrije sessie op vrijdag stond er een WRT Audi bovenaan de tabellen, de ploegmaat van Enzo Ide, René Rast klokte af in 1:59.993 en was daarmee de enige die in deze tweede sessie onder de twee minuten grens ging. Ortelli pakte ditmaal de tweede tijd, twee Belgische Audi’s vooraan dus, Vanthoor was terug te vinden op de achtste plaats. De derde tijd was voor de Team Brasil BMW Z4 van Filho/Stumpf, de Lamborghini van Bleekemolen/Proczyk tikte aan als vierde. Baumann/Jäger waren met de vijfde tijd de snelste vertegenwoordigers van de Mercedes-clan, terwijl Nico Verdonck die Buhk vervangt bij HTP Mercedes op de twaalfde stek terug te vinden was.     

Foto: Decancq/SROSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Blancpain GT Sprint op vrijdag 22 augustus 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Slovakia Ring.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons