van der Horst

Spa: Twee van de winnaars van de 24 uren van Le Mans in het voorprogramma van het WTCC

Tréluyer - Lotterer - Fässler
Tréluyer - Lotterer - Fässler
Niet alleen de bolides van het WTCC zullen dit weekend voor spektakel zorgen op het circuit van Francorchamps, ook het nevenprogramma loont meer dan de moeite met ondermeer het FIA F3 European Championship en het Franse GT Tour. Al eerder meldden wij dat de troepen van het Belgian Audi Club Team WRT afzakken naar de Ardennen en twee wagens inzetten in het GT Tour met naast Enzo Ide en Yves Weerts ook de officiële Audi- piloten Andre Lötterer en Benoît Tréluyer. Beide laatste rijders wonnen vorig weekend nog de 24 uren van Le Mans en maken nu gebruik van de Franse GT-race op Spa om het circuit beter te leren kennen in aanloop van de etmaalrace aldaar die zij zullen betwisten in een Audi van WRT.
Narac/Armindo - IMSA Performance Matmut Porsche 911 GT3 R
Narac/Armindo - IMSA Performance Matmut Porsche 911 GT3 R
De beide Belgische Audi’s zullen het moeten opnemen tegen de reguliere deelnemers van het Franse GT-kampioenschap. Het duo Nicolas Armindo/Raymond Narac leiden voorlopig in de stand met hun IMSA Matmut Porsche voor de Saintéloc Racing Audi R8 LMS ultra van David Hallyday en Grégory Guilvert. Interessant om volgen zal ook de interne strijd zijn tussen de Audi-teams want naast WRT, Saintéloc en Speedcar rekent ook het Sébastien Loeb Racing Team op de Duitse bolide om de titel binnen te halen. Het Team Sofrev-ASP aast met zijn Ferrari’s op een eerste overwinning dit jaar en ook Sport Garage rekent op de Italiaanse bolide om te schitteren op het Ardeense circuit. Tweeëntwintig GT3-wagens zullen twee races van ieder een uur betwisten.

Max Verstappen
Max Verstappen
In het FIA F3 European Championship is uitkijken naar het duel om de leiding van het kampioenschap tussen Tom Blomqvist en Esteban Ocon. Onze Noorderburen zullen dan weer talrijk afzakken om te supporteren voor Max Verstappen, de zoon van ex-formule 1 piloot Jos Verstappen. Max is bezig aan een sterk debuutjaar in de klasse en moet zeker tot  de kanshebbers voor de overwinning gerekend worden. De formule 3- wagens betwisten niet minder dan drie races, twee op zaterdag en één op zondag.

Foto's: Georges De Coster, GT Tour en FIA F3 European ChampionshipSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FFSA GT Tour op vrijdag 20 juni 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting WTCC Spa-Francorchamps.
  • MF Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons