van der Horst

Spa: BMW M235i Racing Cup: Nabeschouwing organisatoren

BMW M235i Racing Cup
BMW M235i Racing Cup
Na een bijzonder boeiende 24 Hours of Zolder heeft de BMW M235i Racing Cup Belgium die tendens voortgezet tijdens het Racing Festival in Spa-Francorchamps. De overwinning was, net als tijdens de Limburgse etmaalrace, voor de Pool Maciej Dreszer en de Nederlandse Stéphane Kox, die zo de leiding in het kampioenschap overnemen. Sam Dejonghe en Guillaume Dumarey reden naar een zilveren medaille en de Duitser Michael Schrey vervolledigde het podium in een wedstrijd die gekenmerkt werd door de kleine verschillen tussen de verschillende deelnemers.
  • De Swert Opticiens
De race in Spa werd zeker geen walk-over voor de latere winnaars, die pas in het tweede deel van de wedstrijd over drie uur de macht konden grijpen. Michael Schrey was de autoritaire leider in de openingsfase, maar vers rubber bij de concurrentie zou de Duitser uiteindelijk de overwinning kosten. Die eer ging dus naar Maciej Dreszer en Stéphane Kox, die uiteraard bijzonder gelukkig was met een zege, op wat volgens velen het mooiste circuit ter wereld is.

“Het verkeer was vandaag zonder enige twijfel de grootste uitdaging”, vertelt de dochter van Peter Kox. “Je moet meteen het juiste ritme vinden en dat was vooral begin dit seizoen heel moeilijk. Ik ben uiteraard dolgelukkig met dit tweede succes in deze schitterende competitie, vooral ook omdat we hierdoor de leiding in het kampioenschap overnemen. Ik wil ook het team bedanken, want de strategie en de pitstops waren feilloos!”

Het Pools-Nederlandse duo hield aan de meet uiteindelijk een halve minuut bonus op de opzittende Sam Dejonghe en Guillaume Dumarey, die na een moeilijke start toch terugkwamen naar de tweede positie.

“De start verliep inderdaad niet volgens plan”, getuigt Sam Dejonghe. “In de eerste ronden gaven de nieuwe banden totaal geen grip en verloor ik kostbare tijd. Nadien ging het een stuk beter, maar we verloren wel tijd tijdens een neutralisatie. Misschien waren we zonder die pech wel een plaats hoger geëindigd.”

Achter Michael Schrey, die terugvalt naar de tweede plaats in de voorlopige tussenstand, maakten Werckx-Vandenbalck en Rasse-van Rompuy de top 5 volledig.

Jan Horemans, de promotor van de BMW M235i Racing Cup, was uiteraard opgetogen met het spannende wedstrijdverloop in Francorchamps.
“Wat ik vooral zal onthouden van deze wedstrijd, is dat alle teams duidelijk aan elkaar gewaagd zijn. Zonder de twee neutralisaties waren de verschillen bij het vallen van de zwart-witgeblokte vlag misschien wel nog kleiner. Ik kan alvast vertellen dat we een schitterende finale krijgen in Zolder, in het kader van de Race Promotion Night. Niemand kan voorspellen wie deze eerste editie van de BMW M2335i Racing Cup op zijn naam zal schrijven en dat is uiteraard een goede zaak voor het kampioenschap. Bovendien zijn er tijdens het sluitstuk maar liefst 50 punten te verdienen en moet er rekening gehouden worden met het schrapresultaat van 25 punten.”

De Race Promotion Night in Zolder vindt plaats op zaterdag 7 november.

BMW M235i Racing Cup



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Nationaal op dinsdag 6 oktober 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Racing Festival.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons