van der Horst

Spa: Matthieu Vaxivière op pole voor race 1

Beitske Visser - AVF
Beitske Visser - AVF
Matthieu Vaxivière (Lotus) vertrekt deze namiddag van op de pole posiitie voor de eerste race van de Formule Renault 3.5 op het circuit van Spa; Met een ronde in 1:58.768 was hij iets meer dan een tiende van een seconde sneller dan Beitske Visser (AVF), die verrassend de tweede chrono neerzette. Later werd de Nederlandse echter gediskwalificeerd voor een niet conforme bodemplaat op de wagen. Nicholas Latifi (Arden) schuift zo op naar de eerste startrij.
  • Circuit Zolder
Op de tweede rij volgen de twee Fortec piloten Jazeman Jaafar en Oliver Rowland. Nyck de Vries (DAMS) volgt op de vijfde positie en krijgt Tio Ellinas naast zich. De vierde rij wordt gedeeld door Dean Stoneman (DAMS) en F1 rijder Roberto Merhi (Pons). De sessie diende verscheidene malen onderbroken te worden en pas in de laatste minuten ging iedereen voluit voor een snelle tijd.

Foto: Niels Vaeck
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule Renault 3.5 op zaterdag 30 mei 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa-Francorchamps World Series.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons