van der Horst

Spa: Michaël Schmetz verrast – Beechdean AMR Aston Martin op pole

Tim Verbergt/Michaël Schmetz - Brussels Racing Aston Martin Vantage V8
Tim Verbergt/Michaël Schmetz - Brussels Racing Aston Martin Vantage V8
De Brussels Racing Aston Martin Vantage V12 maakt dit weekend in het Brits GT te Spa zijn eerste optreden dit jaar en die deelname is niet onopgemerkt gebleven. De Vantage komt uit in de gastklasse die bedeeld wordt met een ongunstiger technisch reglement dan de vaste deelnemers, wat de kansen op een goede prestatie van de Belgische Aston erg klein maakt. Toch kon Michaël Schmetz in het tweede deel van de kwalificatie dat voorzien is voor de Am rijders de snelste tijd neerzetten, een onverwachte prestatie. Voor de samenstelling van de grid worden de tijden van de Pro en de Am sessie samengeteld en alzo vertrekt de Brussels Racing Aston Martin morgen van uit tiende stelling. De pole was voor de Beechdean AMR Aston Martin van Andrew Howard en Jonny Adam.
  • LTF
Andrew Howard/Jonny Adam - Beechdean AMR Aston Martin Vantage V8
Andrew Howard/Jonny Adam - Beechdean AMR Aston Martin Vantage V8
De Beechdean AMR Aston Martin van Andrew Howard en Jonny Adam vertrekt zaterdag op de pole va de 2 uur lange race in het voorprogramma van de 25 uren Fun Cup. De grid wordt bepaald door het samentellen van de snelste tijd van de Pro en de Am rijder en daarbij was het Beechdean duo 0.288 seconde sneller dan Liam Griffin en Rory Butcher Oman Racing Team Aston Martin Vantage. De derde plaats op de grid wordt ingenomen door de Barwell Motorsport BMW Z4 GT3 van Jon Minshaw en Phil Keen. Daarnaast op de tweede startrij neemt de Ecurie Ecosse BMW Z4 GT3 van Marco Attard en Alexander Sims plaats.

Verder wordt de top tien van de grid vervolledigd door de TF Sport Aston Martin van Jarman/Fannin, de tweede Oman Racing Aston Martin van Al Harthy/Lloyd, de Triple Eight BMW Z4 van Mowle/Osborne, de tweede TF Sport Aston Martin en de Brussels Aston Martin Vantage van Tim Verbergt en Michaël Schmetz.

Foto's: Niels Vaeck
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in British GT Championship op zaterdag 11 juli 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 25 Hours VW Fun Cup.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons