van der Horst

Spa: Pascal Witmeur nam het stuur van de “Marc VDS & Friends Racing Against Cancer” BMW Z4

“Marc VDS & Friends Racing Against Cancer” BMW Z4
“Marc VDS & Friends Racing Against Cancer” BMW Z4
Het nieuwste project van Pascal Witmeur “Racing Against Cancer” neemt steeds meer vaste vormen aan, zoals hij eerder al aankondigde nam Witmeur vrijdag te Spa het stuur van de “Marc VDS & Friends Racing Against Cancer” BMW Z4 GT3 tijdens de twee vrije sessies voor het Britse GT. Het was 15 jaar geleden dat hij nog achter het stuur gezeten had van een racewagen en alvorens de BMW Z4 die het Marc VDS Racing ter beschikking stelde voor het project, te besturen tijdens de 24 uren van Spa, wou Witmeur eerst een oefensessie doen op de wagen. Deze vond vrijdag plaats gedurende de twee vrije testsessies voor het Britse GT kampioenschap dat dit weekend Spa aandoet. De wagen nam niet deel aan de kwalificatie en zal ook niet in de wedstrijd aantreden.
Bas Leinders en Pascal Witmeur
Bas Leinders en Pascal Witmeur
Voor deze speciale oefensessie, waarvoor de organisatie zijn toestemming gaf, werd de “derde” Marc VDS Racing BMW uitgerust met een passagierszetel. Nadat Bas Leinders eerst de wagen even aan de tand voelde met Witmeur naast hem in de wagen, nam deze laatste het stuur over voor de rest van de trainingen met Leiders naast zich om hem wegwijs te maken in het besturen van een moderne krachtige GT. De rijlijnen die de BMW nam waren niet altijd even orthodox en de wagen was zeker niet de snelste bolide op de baan, maar Witmeur werkte zijn twee sessies af en zo komt de voltooiing van het project toch weer een stap dichterbij.

Pascal Witmeur
Pascal Witmeur
Het was hard labeur voor Pascal Witmeur, 15 jaren zonder een racestuur vast te houden lieten zich voelen. Hij zag er dan ook afgepeigerd uit na de testen, maar kon zijn tevredenheid ook niet wegstoppen dat de eerste stap van zijn opmerkelijk project gerealiseerd werd. Na een high five om zijn voldoening kracht bij te zetten vertrouwde hij aan Autosport.be toe: “Ik ben kapot, vijftien jaar zonder race-ervaring dat laat zich inderdaad voelen” Never give up Pascal Witmeur en nu richting 24 uren van Spa.
 
Foto's: Niels Vaeck
 
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in British GT Championship op zaterdag 11 juli 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Testdag 24 Hours of Spa.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons