van der Horst

Spa: Podium voor Vanbellingen-Van Rompuy

Vanbellingen-Van Rompuy - BMW EMG Motorsport
Vanbellingen-Van Rompuy - BMW EMG Motorsport
De Supercar Challenge Powered by Pirelli was afgelopen weekend voor de tweede keer dit seizoen te gast in Spa-Francorchamps, in het kader van het Racing Festival. Steve Vanbellingen maakte er samen met Tom Van Rompuy zijn wederoptreden in het kampioenschap van Dick van Elk en vierde die terugkeer meteen met een podiumplaats. De tweede wedstrijd verliep door omstandigheden een stuk moeilijker, maar de Leuvenaar onthoudt vooral de positieve elementen van het weekend in de Ardennen.
Steve Vanbellingen maakte na een geslaagde 24 Uur van Zolder opnieuw deel uit van EMG Motorsport, waar hij samen met Tom Van Rompuy het stuurde deelde van een snelle BMW M3 in de Supersport-klasse van de Supercar Challenge. Vanbellingen kwam eerder dit seizoen al een aantal keer aan de start van het Benelux-kampioenschap, maar de verhoopte resultaten kwamen er toen nog niet.
“Vreemd genoeg konden we niet meteen de vinger op de wonde leggen. Net zoals ik nu niet kan verklaren waarom het plots beter ging. Het lijkt alsof er een klik is gekomen die alles beter doet draaien. En dat laat alleen maar het beste vermoeden voor de toekomst”, aldus Vanbellingen.

Vanbellingen en Van Rompuy namen een rustige start tijdens de vrije trainingen en de kwalificaties, waar ze beslag legden op de zevende startplaats.
“We voelden dat we constant vooruitgang boekten en voelden in zekere zin aan dat er veel meer mogelijk was tijdens de races”, blikt Vanbellingen terug op het weekend.

Vanbellingen-Van Rompuy - BMW EMG Motorsport
Vanbellingen-Van Rompuy - BMW EMG Motorsport
Dat gevoel werd ook bevestigd tijdens de eerste race, waar de BMW-rijders de bronzen medaille overhandigd kregen.
“We hebben een straftijd van twintig seconden gekregen omdat we de limieten van de omloop niet zouden gerespecteerd hebben. Ik moet de beelden nog eens opnieuw bekijken, maar het zou uiteindelijk toch weinig verschil gemaakt hebben”, aldus Vanbellingen.
“Deze podiumplaats komt erg onverwacht na het moeilijke seizoensbegin en dat maakt het natuurlijk nog een stuk leuker.”

De tweede wedstrijd verliep niet geheel volgens plan, maar Steve Vanbellingen wil vooral de podiumplaats op zaterdag in gedachten houden.
“Het heeft inderdaad geen enkele zin om te focussen op het resultaat op zondag. Voor de pitstop had ik een podiumplaats in het vizier, maar tijdens de rijderswissel is er iets fout gelopen met de stopwatch die moet aangeven hoelang we moeten stilstaan.”

Vanbellingen en Van Rompuy verloren een minuut door het probleem, maar stuurden hun BMW M3 uiteindelijk toch nog als negende over de meet.

De Supercar Challenge sluit het seizoen traditioneel af tijdens de Finaleraces in het noorden van Nederland, tijdens het weekend van 17 en 18 oktober.

Steve's Motorsport PressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Supercar Challenge op maandag 5 oktober 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Racing Festival.
  • Powerkit.shop

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons