van der Horst

Spa: Defourny bestraft - zege voor Hugo De Sadeleer

Max Defourny - R-ace GP
Max Defourny - R-ace GP
Geen zege voor Max Defourny in de eerste race voor de Eurocup Formula Renault 2.0. Onze landgenoot nam een uitstekende start van op de derde plaats en schoot direct door naar de leiding. Defourny was echter te vroeg gestart en hij kreeg een drive-through die hem ver terug wierp. Hij zou uiteindelijk net buiten de top tien eindigen. De zege ging naar Hugo De Sadeleer (Tech 1 Racing), de overige podiumplaatsen waren voor Dorian Boccolacci (Tech 1 Racing) en Lando Norris (Josef Kaufmann Racing).
Hugo De Sadeleer - Tech 1 Racing
Hugo De Sadeleer - Tech 1 Racing
Lando Norris startte van op de pole in de eerste race met naast zich Dorian Boccolacci, Max Defourny die de vrije sessies domineerde, klokte de derde tijd. Max Defourny was het beste weg bij de start maar werd bestraft voor een jump start. Voor Will Palmer was de race ook al snel over na een contact met teammaat Norris. Hugo de Sadeleer kwam zo aan de leiding voor Boccolacci die ook Norris voorbij gegaan was. De posities zouden niet meer wijzigen tot aan de meet. Sacha Fenestraz (Tech 1 Racing) werd vierde voor James Allen (JD Motorsport), Gabriel Aubry (Tech 1 Racing) en Ferdinand Habsburg (Fortec Motorsports). Max Defourny rukte nog op tot de elfde plaats en gezien Nikita Troitskiy die achtste finishte fungeerde als gastrijder pakte hij nog het puntje van de tiende plaats. Ghislain Cordeel (GMMA Formula Racing) reed de race uit op de dertiende plaats.

In de puntenstand loop Norris verder uit op Defourny, het verschil beslaat nu al 53,5 punten.

Foto's: Niels Vaeck
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zaterdag 24 september 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Spa-Francorchamps.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons