van der Horst

Spa: Max Defourny start weekend uitstekend

Max Defourny - R-ace GP
Max Defourny - R-ace GP
In het kader van de ELMS race op het circuit van Spa-Francorchamps worden er dit weekend ook twee wedstrijden voor de Eurocup Formula Renault 2.0 betwist. Met Max Defourny (R-ace GP) en Ghislain Cordeel (GMMA Formula Racing) krijgen we twee Belgen aan de start. Defourny is het weekend alvast goed begonnen, vrijdag stonden er twee vrije sessies op het programma en in beiden liet de Belg de beste tijd noteren.
In de morgensessie klokte Max Defourny een tijd van 2:18.513 en was daarmee zeven tiende seconde sneller dan ploegmaat Will Palmer (R-ace GP). Sacha Fenestraz (TECH 1 Racing), Julien Falchero (R-ace GP) en Jehan Daruvala (Josef Kaufmann Racing) maakten de top vijf vol. Cordeel is nog in volle leerproces en sloot de rangen me een negentiende tijd.

Ghislain Cordeel
Ghislain Cordeel
Ghislain Cordeel zorgde kort na de start van de tweede sessie voor een rode vlagsituatie, na de herstart bleek er weer geen maat te staan op Defourny. De R-ace GP rijder deed nog beter dan in de morgen en klokte af op 2:17.663. Sacha Fenestraz, Ferdinand Habsburg, Dorian Boccolacci (Tech 1 Racing) en Hugo de Sadeleer waren de andere rijders in de top vijf. Cordeel moest zich opnieuw tevreden stellen met de negentiende tijd.

Max Defourny: “Het was een uitstekende dag voor mij met de beste tijd in beide sessies. Echter ik denk dat met nieuwe banden er nog meer inzit. Wij moeten geconcentreerd blijven zeker gezien we enkele kleine wijzigingen gaan aanbrengen aan de wagen voor morgen.”

Foto's: Niels Vaeck
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op vrijdag 23 september 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Spa-Francorchamps.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons