van der Horst

Spa: Michelin GT3 Le Mans Cup: Belgen niet mee vooraan in de vrije sessies

Pierre-Marie De Leener/Adrien De Leener - AF Corse Ferrari 458
Pierre-Marie De Leener/Adrien De Leener - AF Corse Ferrari 458
Twee vrije sessies van 60 minuten stonden er op het programma voor de 12 deelnemers aan de Michelin GT3 Le Mans Cup. Twee ”Belgische” bolides doen er mee, maar voorlopig speelden ze nog geen rol van betekenis. Vooreerst is er de AF Corse Ferrari 458 van Pierre-Marie en Adrien de Leener, vaste deelnemers aan de serie. Daarnaast maakt de Aston Martin Vantage van Aston Martin Brussels zijn debuut in de serie met aan het stuur Tim Verbergt en Michael Schmetz.
Autoclub Excelsior - Aston Martin V12 Vantage
Autoclub Excelsior - Aston Martin V12 Vantage
De Barwell Motorsport Lamborghini Huracan was de snelste wagen in de eerste sessie, Richard Abra zette een rondetijd neer van 2:21.079. Adrian Quaife Hobbs loodste de FFF Racing Team by ACM McLaren 650S naar de tweede plaats voor de Mentos Porsche van Egidio Perfetti. De Belgische Aston Martin klokte de vijfde tijd, de Ferrari van de familie de Leener reed de elfde tijd.


FFF Racing Team by ACM - McLaren 650S
FFF Racing Team by ACM - McLaren 650S
In de tweede sessie die vroegtijdig beëindigd werd met de rode vlag ging de snelste tijd naar Adrian Quaife-Hobbs, hij deed 2:19.685 over een ronde. De Barwell Motorsport sloot ditmaal de sessie af als tweede voor de AF Corse Ferrari van Francesco Castellacci. Pierre-Marie en Adrien de Leener reden de negende tijd, de Brusselse Aston Martin vonden we twee plaatsen lager terug.  

Foto's: Niels Vaeck


 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op vrijdag 23 september 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Spa-Francorchamps.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons