van der Horst

Spa: Michelin GT3 Le Mans Cup: Derde zege op rij voor SMP Racing

SMP Racing - Ferrari 488
SMP Racing - Ferrari 488
Aleksey Basov en Victor Shaitar zijn goed op weg om zich tot de eerste Michelin GT3 Le Mans Cup kampioenen ooit te kronen. Het duo dat uitkomt voor SMP Racing stuurde al voor de derde race op rij hun Ferrari F488 als eerste over de finishlijn. De Mentos Racing Porsche and de TF Sport Aston Martin palmden de overige podiumplaatsen in. De Aston Martin Vantage van Tim Verbergt en Michael Schmetz verdween al snel uit de race met mechanische pech. Vader en zoon de Leener moesten zich tevreden stellen met de negende plaats.
Autoclub Excelsior - Aston Martin V12 Vantage
Autoclub Excelsior - Aston Martin V12 Vantage
Bij de start was het nog de FFF Racing McLaren van Hiroshi Hamaguchi die de leiding pakte, maar na een vroege safety car procedure vanwege een crash bij de start tussen de Barwell Motorsport Lamborghini en de AF Corse Ferrari #51, nam de Russische Ferrari de koppositie al snel terug over. Ondertussen werkte Adrien De Leener (AF Corse Ferrari F458) zich naar voren en nestelde zich in het spoor van de TF Sport Aston Martin, het duurde verscheidene ronden alvorens de Belg voorbij de Britse wagen geraakte. Ondertussen had Michael Schmetz de Vantage van Aston Martin Brussels definitief in de pits geparkeerd met aandrijvings-problemen, Schmetz bezette voordien de vierde plaats.

Pierre-Marie De Leener/Adrien De Leener - AF Corse Ferrari 458
Pierre-Marie De Leener/Adrien De Leener - AF Corse Ferrari 458
Na de verplichte pitstop had de SMP Racing Ferrari de leiding nog stevig in handen, de Mentos Racing Porsche bestuurd door Klaus Bachler lag nu tweede voor de FFF Racing team McLaren met Adrian Quaife Hobbs aan het stuur. De Porsche en de MCLaren wonnen terrein op de leidende Ferrari maar de McLaren moest de McLaren moest de pits opzoeken met een lekke band, waarna de TF Sport Aston Martin de derde plaats overnam.  Na 2 uren racen kwam Shaitar als eerste onder de vlag door met 0.7 seconde voorsprong op Bachler. De Classic and Modern Racing Ferrari F458 van Cayrolle/Santamato werd vierde voor de FFF Racing Team by ACM McLaren van Hamaguchi/ Quaife Hobbs. De gele Ferrari van Pierre-Marie en Adrien de Leener verloor veel tijd en kwam als negende over de lijn op drie ronden van de winnaar.

Foto's: Niels Vaeck
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zaterdag 24 september 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Spa-Francorchamps.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons