Spa: Opnieuw Kujala/Amstutz in race 2 – Nieuwe Cup zege voor Van der Horst Motorsport

Patrick Kujala/Adrian Amstutz - Bonaldi Motorsport
Patrick Kujala en Adrian Amstutz (Bonaldi Motorsport) hebben zaterdag ook de tweede race van de Lamborghini Blancpain Super Trofeo Europe gewonnen. Een perfecte pitstrategie lag aan de basis van dit tweede succes in twee dagen, Amstutz nam de start en na de pitstop nam Kujala over, de Spanjaard reed opnieuw een briljante stint en wist de race te winnen niettegenstaande een 5 seconden penalty voor een overtreding bij de pitstop. William Van Deyzen (Van der Horst Motorsport) won voor de eerste maal in de Cup klasse.
Raf Vleugels/Jan Van Uytsel - Forest Racing
Dennis Lind (Raton Racing) pakte de tweede plaats en werd eerste in de PRO klasse, Harald Schlegelmilch (Artline Team Georgia) werd derde en pakte een tweede podiumplaats na zijn tweede plaats vrijdag. Vito Postiglione (Imperiale Racing) tikte aan als vierde en moet de leiding in de PRO klasse afgeven aan Llind. Martin Kodric (Bonaldi Motorsport) sloot de top vijf af. Ben Gersekowski en Sarah Bovy (Leipert Motorsport) finishten op een mooie dertiende plaats algemeen. Het Belgische duo Raf Vleugels/Jan Van Uytsel (Forest Racing) legde beslag op de 28ste plaats.

Van der Horst Motorsport - Lamborghini Huracán LP 620-2
De zege in de Am klasse ging voor de eerste maal naar Shota Abkhazava (Artline Team Georgia). In de Cup klasse kwam Gerard van de Horst (Van der Horst Motorsport) voor de eerste maal dit jaar niet aan de finish, maar het team pakte alsnog de klassezege met tweede rijder William Van Deyzen. Na van der Horst op vrijdag mocht nu Van Deyzen voor de eerst maal dit jaar op het hoogste ereschavot.

Startcrash Lamborghini Super Trofeo
De race werd ontsiert door een hevige crash bij de start van de race waarbij direct drie wagens werden geëlimineerd waarna de safety car het veld verscheidene ronden op sleeptouw moest nemen.

Foto's: Niels Vaeck, Arne Simons & Racing International Photography

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zaterdag 30 juli 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.