van der Horst

Spa: Patrick Kujala op een andere planeet- Eerste klassezege voor Gerard van der Horst

Patrick Kujala/Adrian Amstutz - Bonaldi Motorsport
Patrick Kujala/Adrian Amstutz - Bonaldi Motorsport
De kwalificatie van de Lamborghini Blancpain Super Trofeo diende nog onderbroken te worden nadat de vangrails beschadigd raakten bij een crash, maar de eerste race op vrijdagnamiddag kon wel zoals gepland plaats vinden. De echte start van de race diende wel even uitgesteld te worden nadat in La Source twee wagens al direct op elkaar waren ingereden en de piste bezaaid was met brokstukken. Eens de race vertrokken was stond er echte geen maat op Patrick Kujala (Bonaldi Motorsport), de Fin reed weg van de concurrentie en had 20 seconden voorsprong op zijn naaste tegenstander toen hij de wagen overgaf aan Adrian Amstutz. Deze laatste had bij de finish nog meer dan 8 seconden voorsprong op Harald Schlegelmilch (Artline Team Georgia).
Sarah Bovy - Leipert Motorsport
Sarah Bovy - Leipert Motorsport
Kujala en Amstutz komen uit de PRO-AM cup zodat Schlegelmilch winnaar werd bij de PRO’s. Christopher Zöchling en Florian Spengler (Konrad Motorsport) werden derde algemeen en tweede bij de PRO’s. Vito Postiglione (Imperiale Racing) werd vierde en heroverde de leiding in de puntenstand nadat Dennis Lind (Raton Racing) niet beter deed dan de zevende plaats, maar het moet gezegd dat de Deen pas als twintigste was gestart. Bonaldi Motorsport rijders  Rolf Ineichen en Martin Kodric plaatsten zich tussen Postiglione en Lind. Sarah Bovy eindigde samen met Ben Gersekowski (Leipert Motorsport) op de 26ste plaats, een plaats voor Raf Vleugels.

Gerard van der Horst -Van der Horst Motorsport
Gerard van der Horst -Van der Horst Motorsport
Nouri Shahin (Leipert Motorsport) won de AM klasse. Feest was er ook bij Van der Horst Motorsport, Gerard van der Horst behaalde zijn eerste zege in de CUP klasse en dat bovendien voor zijn teamgenoot en zwager William Van Deyzen. Songyang Fu (FFF Racing Team) die voor beide Nederlanders was gestart finishte als derde in de klasse.Foto's: Niels Vaeck
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op vrijdag 29 juli 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons