van der Horst

Spa: Pech voor Defourny – Lando Norris kampioen

Lando Norris - Josef Kaufmann Racing
Lando Norris - Josef Kaufmann Racing
Lando Norris (Josef Kaufmann Racing) had in de tweede race voor de Eurocup Formula Renault 2.0 genoeg aan een tweede plaats om zich tot kampioen te kronen. De zege was voor Dorian Boccolacci (Tech 1 Racing). Max Defourny (R-ace GP) startte van op de pole maar zag Hugo de Sadeleer aan hem voorbij gaan bij de start, een contact met Zwitser deed hem terugvallen en daarna werd hij nog aangereden door een andere wagen waarna hem niets anders restte dan achteraan aan te klampen.
Max Defourny - R-ace GP
Max Defourny - R-ace GP
In een door een incident met Ghislain Cordeel (GMMA Formula Racing) ingekorte kwalificatie zette Max Defourny de snelste tijd neer voor de zondagrace. Jehan Daruvala (Josef Kaufmann Racing) klokte de tweede tijd. Bij de start was Hugo de Sadeleer het beste weg en in een Combes tikte Defourny de wagen van de Zwitser aan waarbij hij zijn voorvleugel beschadigde. Onze landgenoot verloor langzaam terrein en raakte dan nog ongewild betrokken bij een aanrijding tussen Robert Shwartzman (Josef Kaufmann Racing), Ferdinand Habsburg (Fortec Motorsports) en Gabriel Aubry (Tech 1 Racing). Defourny kon de race nog verder zette maar helemaal achteraan het veld.

Podium race 2 Spa
Podium race 2 Spa
De Sadeleer had nog steeds de leiding voor Dorian Boccolacci en Lando Norris. Achter de leiders werd er hevig gestreden voor de overige plaatsen en enkele rijders waaronder Will Palmer (R-ace GP) gingen in de fout. Met nog twee ronden te gaan ging Boccolacci voorbij aan de Sadeleer en laatstgenoemde liet zich dan ook nog verrassen door Lando Norris. Sacha Fenestraz (Tech 1 Racing) en Harrison Scott (AVF by Adrián Vallés) maakten de top vijf vol. Nikita Troitskiy (Fortec Motorsports) kwam als zesde over de lijn maar hij had twee rijders ingehaald buiten de tracklimits en werd twee plaatsen achteruit gezet. In het kampioenschap verliest defourny de tweede plaats aan Boccolacci.

Foto's: Georges De Coster & Niels Vaeck

 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 25 september 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Estoril.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons