van der Horst

Spa: TF Sport Aston Martin van Farmer/Barnes klopt nipt Team Parker Racing Bentley

TF Sport - Aston Martin V12 Vantage GT3
TF Sport - Aston Martin V12 Vantage GT3
In het kader van de 25 Hours VW Fun Cup werd er op het circuit van Francorchamps ook dit jaar weer een manche voor het Britse GT verreden. Na twee uren racen haalde de TF Sport Aston Martin Vantage van Mark Farmer en Jon Barnes het van de op pole vertrokken Team Parker Racing Bentley Continental van Seb Morris and Rick Parfitt. Gastrijders Abdulaziz Al Faisal en Miguel Toril werden met hun Black Falcon Mercedes derde nadat hun teamgenoten Oliver Morley en Dani Juncadella 30 seconden straftijd kregen voor het inhalen onder de gele vlag.
  • Skylimit Events
GRT Grasser Racing Team - Lamborghini Huracán GT3
GRT Grasser Racing Team - Lamborghini Huracán GT3
Black Falcon en GRT Grasser Racing Team maakten gebruik van de Britse race om hun wagens uit te testen in het vooruitzicht van de 24 hours later op de maand. Dat betekende dat het al sterke Britse GT veld nog werd aangedikt door twee extra Mercedes AMG en Lamborghini Huracan. Met daarbij nog de deelnemers aan de European GT4 Series kwam men uit op een startveld van 57 wagens. Zoals te verwachten was ging het mis wanneer de wagens voor de eerste maal de La Source bocht aansneden. De Lamborghini van Liam Griffin reed achter in op de Bentley van Parfitt, deze laatste vloog in de McLaren van Alasdair McCaig. Voor de McLaren, waarvan de achterophanging afbrak, was de race over. Farmer kreeg zo vrij baan en stormde naar de koppositie gevolgd door de van de als negende gestarte Grasser Racing Team Lamborghini van Hunter Abbott en de Team Parker Bentley.

Team Parker Racing - Bentley Continental GT3
Team Parker Racing - Bentley Continental GT3
Initieel kon Farmer een kloofje slaan op zijn achtervolgers maar daarna kwamen Abbott en Al Faisal terug op de Aston Martin en gingen er voorbij net voor het openen van de pitwindow. Bij TF Sport besloot men om zo snel mogelijk te pitten een strategie die de Aston Martin terug voor de Mercedes bracht. Ook de Bentley profiteerde van de late stop van de Black Falcon Mercedes en schoof op naar de derde positie. Rolf Ineichen die het stuur van de Grasser Lamborghini van Abbott had overgenomen kon echter de leiding niet lang behouden en moest Farmer in de TF Sport Aston Martin voor laten. Morris kwam aanklampen bij Ineichen, maar de Brit had heel wat moeite om de Lamborghini te passeren, waarvan Farmer profiteerde om een voorsprong op te bouwen. De posities zouden niet meer wijzigen en de Aston Martin won met 0.674 seconde voor op de Bentley.

TF Sport - Aston Martin V12 Vantage GT3
TF Sport - Aston Martin V12 Vantage GT3
Daarachter volgden de twee Black Falcon Mercedes,  Morley/Juncadella pakten in extremis nog de derde plaats over van hun teamgenoten maar verloren die al snel terug aan Toril/Al.Faisa door een penalty straf voor inhalen onder geel. De Grasser Lamborghini van Abbott/Ineichen pakte de vijfde plaats voor de Barwell Motorsport Huracan van Minshaw/Keen. Derek Johnston en Jonny Adam, waarvan de TF Sport Aston Martin zwaar beschadigd werd bij een crash in de vrije training, kwamen met een herstelde bolide nog als zevende over de lijn en behouden nipt de leiding in de tussenstand. Winnaar in GT4 werd de Lanan Racing Ginetta G55 van Alex Reed en Joey Foster.

Foto's: Niels Vaeck & Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in British GT Championship op maandag 11 juli 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 25 Hours VW Fun Cup.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons