van der Horst

Spa: Nabeschouwing van Aston Martin Brussels Racing

. Het was een tijd geleden dat we de Belgische Aston Martin Vantage GT3 nog op een circuit zagen, maar nu is de comeback definitief. Om de komende editie van de Total 24 Hours of Spa goed voor te bereiden, startte het team nu al de voorbereiding met de Belgische manche van de International GT Open. Op de bekende omloop van Spa in ‘onze’ Ardennen zagen we alvast twee van de vier rijders, Wolfgang Reip en Tim Verbergt aan het werk. Sportief was het resultaat niet meteen het belangrijkste doel, wel de routine weer in het team krijgen met het oog op de GT-klassieker van 28 en 29 juli. Voor de fans en liefhebbers, het team zal ook deelnemen aan de testdag van de Total 24 Hours of Spa, op dinsdag 3 juli.
Join the Belgians is de officiële naam van het project achter de deelname van een zuiver Belgisch team aan de komende Total 24 Hours of Spa en die naam is niet toevallig gekozen. Zo is er een opvallende samenwerking met de Federale overheid in het kader van de actie www.eigenzinnigfenomenaal.be, 99 redenen waarom ons land zo schitterend is.
 
Maar er is meer, ook Jan Vertonghen, een van dé sterkhouders van onze nationale voetbalploeg die nu richting Rusland trekt voor het WK Voetbal, steunt de deelname van de schitterende Aston Martin. De Jan Vertonghen Foundation ontplooit diverse initiatieven waarin kinderen gemotiveerd worden om aan sport te doen:www.janvertonghenfoundation.com
 
Prima eerste voorbereiding
 
De weekends van de GT Open bestaan traditioneel uit twee wedstrijden, met één op zaterdag en één op zondag, telkens met een rijderswissel. Prima format dus om een uithoudingsrace voor te bereiden.
 
Wolfgang Reip: “De eerste race was eigenlijk zeker niet slecht, met een comeback van de 17de naar de 7de plaats en mits wat details die nog beter kunnen, was misschien een vijfde plaats ook mogelijk geweest. In ieder geval was het een goede comeback op internationaal GT-niveau en het is een perfecte manier om de voorbereiding op de 24-uursrace verder te zetten.”
 
Tim Verbergt: “De tweede race gaf hetzelfde beeld, we hebben opnieuw de race vlekkeloos uitgereden, veel ervaring opgedaan en dat is een belangrijke stap in de opbouw naar de 24 Uur van Spa.”
 
Het team zal over afzienbare tijd aankondigen wie de twee resterende rijders in de Belgische Aston Martin worden, maar één ding is zeker: het zullen Belgen zijn!

Persbericht Aston Martin Brussels RacingSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op maandag 11 juni 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons