van der Horst

Spa: Nabeschouwing van NGT Racing

Het seizoen 2021 van de Porsche Carrera Cup Benelux is op gang geschoten. In het kader van het bezoek van het WK Uithouding aan ons land, mochten de negentien deelnemers aan de snelste merkencup van de Benelux tweemaal dertig minuten tegen elkaar strijd leveren in de gloednieuwe Porsche 992 GT3 Cup. In dat hoogstaande startveld vinden we ook twee wagens van het Vlaams-Brabantse team NGT Racing en zij doen een beroep op Glenn Van Parijs en Michael Cool, twee jonge rijders die de voorbije seizoenen hun talent al toonden. Daar waar de Limburger Van Parijs zesde en vierde algemeen werd in Spa-Francorchamps, kwam de Oost-Vlaming Cool als zesde en achtste over de meet in de klasse Pro/Am.
De Belgische Ardennen waren afgelopen donderdag, vrijdag en zaterdag de plaats van afspraak voor de start van de Porsche Carrera Cup Benelux 2021. Op het programma stonden twee sprintraces van 30 minuten met de nieuwe Porsche 992 GT3 Cup, één op vrijdag net voor de kwalificaties van het FIA WEC en één op zaterdag voor de start van de race van het WK Uithouding. De pure resultaten van de jonge rijders van NGT Racing toonden nog niet het ware potentieel, maar de basis is goed en de beide rijders kijken dan ook uit naar de volgende wedstrijden, in het kader van de European Le Mans Series op de Oostenrijkse Red Bull Ring en dat op 15 en 16 mei.

Glenn Van Parijs: “Ik ben niet ontevreden met het weekend als dusdanig, maar uiteraard wil je altijd meer in een sportcompetitie. De basis is inderdaad prima, we hebben het hele weekend progressie gemaakt en de zuivere snelheid is er. Ik kon meer dan één keer naar wagens voor me rijden, maar de verbeterde aerodynamica van de 992 maakt ook dat het strijden in een peloton, met een ‘treintje’ wagens er niet makkelijker op geworden is. We moeten zeker nog een aantal elementen in de afstelling verfijnen, maar ik ben er na dit weekend van overtuigd dat we dit seizoen mee vooraan voor de podiumplaatsen kunnen vechten en waarom niet voor de eerste plaats. Ik kijk alvast naar de races in Oostenrijk uit!”

Michael Cool: “Mijn resultaten zijn niet helemaal wat ik ervan verwachtte, maar net als bij Glenn, kan ik zeggen dat het potentieel er is en dat ik inderdaad betere resultaten verwacht. Het is misschien ook nog even aanpassen aan de nieuwe wagen en dat vergt dus wat tijd. Hoe dan ook, deze competitie, maar allemaal identieke Porsche 992 is meer dan de moeite waard en ook ik kijk naar de volgende wedstrijd uit.”

Marc Maton (Teammanager): “We weten waar we nog moeten verbeteren om de noodzakelijke stap voorwaarts te zetten en dat maakt dat dit weekend misschien niet helemaal bevredigend was op vlak van resultaten, maar wel dat de rijders en het team zeer goed werk geleverd hebben.” 

Persbericht NGT RacingSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche Carrera Cup Benelux op maandag 3 mei 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6H Spa.
  • Powercars

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons