van der Horst

24H Spa: WRT zet vierde Audi in – Lotterer, Ekström en Fässler vervoegen het team

Paul Ricard: Vrije trainingen in beeld gebracht (Deel 2)
W Racing Team zal tijdens de Total 24 Hours of Spa maar liefst vier wagens inzetten in een poging de Ardense klassieker voor een tweede maal op hun palmares te schrijven. Het vierde exemplaar van de Audi R8 LMS ultra zal voor de gelegenheid worden bemand door niemand minder dan de half Belg André Lotterer, de zeer ervaren Frank Stippler en Christopher Mies. Aandachtige lezers merken dus meteen op dat men bij WRT de rijderssamenstellingen van de derde wagen heeft gewijzigd en deze tijdens de etmaalrace zal worden bestuurd door de twee Zweden Mattias Ekström en Edward Sandström en de Zwitser Marcel Fässler. De trio’s Vanthoor/Ortelli/Rast en Mayr-Melnhof/Frey/Halliday blijven dus ongewijzigd. Belgian Audi Club en Team WRT zetten dus meer dan ooit de grote middelen in voor de grootste race die ons land rijk is!
Vincent Vosse, Team WRT principal, geeft uitleg: “Wij zijn heel erg tevreden aan de 24 Uren van Spa-Francorchamps te kunnen deelnemen met zo een sterk team en zo een uitzonderlijke groep rijders.  Ik wil dan ook Audi Sport en Audi Sport Customer Racing bedanken voor hun steun. Voor een Belgisch team zijn de 24 Uren van Spa net ietsje belangrijker en na onze zege in 2011 en de tweede plaats in de vorige editie, zullen wij er alles aan doen om opnieuw te winnen. Kunnen rekenen op de hulp van deze drie piloten is pure luxe! Mattias Ekström maakte twee jaar geleden deel uit van het winnende trio en we zijn blij hem opnieuw te mogen verwelkomen in ons team. André is een van ’s werelds snelste sportscar- en GT-piloten en is uiterst gemotiveerd om Spa aan zijn palmares toe te voegen, al is het maar omdat de omloop en het land zoveel voor hem betekenen.  Marcel wist hier al eens te winnen en won ondertussen ook al twee maal in Le Mans.  Samen met Lotterer is hij een van dé uithoudingsspecialisten.  Een nog groter team zal voor WRT een nieuwe ervaring zijn, maar we zijn klaar voor de uitdaging."

Foto: Vincent WoutersDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Endurance op woensdag 3 juli 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons