van der Horst

Spa 24H: 68 wagens op voorlopige startlijst

Honda NSX GT3
Honda NSX GT3
In het kader van de testdag werd de voorlopige deelnemerslijst voor de 70ste editie van de Total 24 Hours op Spa vrijgegeven. Daarop prijken maar liefst 68 wagens, waarvan 64 GT3’s verdeeld over dertien merken! Dertig daarvan komen uit in de Pro-klasse, wat ook de grootste klasse vormt qua deelnemers. De rest van het veld is verdeeld over Pro-Am (16), Silver (9) en de Am-klasse (9). Daarnaast is ook dit jaar de Group National van de partij. Daar zullen drie Porsche 991 Cups en een Lamborghini Super Trofeo een onderlinge strijd uitvechten.
  • G&A Motors Motorsport
Start 24 Hours of Spa 2017
Start 24 Hours of Spa 2017
Naast de vaste waarden is het uitkijken naar de nieuwe Honda NSX GT3, die zijn debuut zal maken in de Blancpain GT Series. Voor deze wedstrijd doen de Japanners zoals verwacht een beroep op lokale held Bertrand Baguette. De Belg is al enige tijd Honda-fabrieksrijder (Super GT) en zal voor het fabrieksteam een absolute meerwaarde betekenen, helaas betreft het een Pro-Am inschrijving en ligt de algemene zege dus buiten bereik.

MANN-FILTER HTP - Mercedes-AMG GT3
MANN-FILTER HTP - Mercedes-AMG GT3
De deelnemerslijst schept ook duidelijkheid over de line-ups bij AMG, die zeer sterk ogen. HTP Motorsport keert eenmalig terug naar Blancpain GT, met onder meer een wagen (MANN FILTER) voor Gary Paffett, Edoardo Mortara en Renger van der Zande. AKKA ASP geniet ook fabrieksondersteuning voor de #88 van Raffaele Marciello, Tristan Vautier en Daniel Juncadella, terwijl die eer toekomt aan Maxi Buhk, Maxi Götz en Alvaro Parente bij Strakka Racing.

R-Motorsport - Aston Martin V12 Vantage GT3
R-Motorsport - Aston Martin V12 Vantage GT3
Bij R-Motorsport krijgt Maxime Martin een nieuwe teamgenoot, Dominik Baumann vervangt namelijk Alex Brundle op de Aston Martin met startnummer #62. WRT schreef uiteindelijk maar drie wagens in, het derde (niet-fabrieks) exemplaar wordt bemand door Stuart Leonard, Marcel Fässler en Daniel Serra. Naast Martin zijn er realistisch gezien nog vier andere Belgen die in aanmerking komen voor de algemene zege: Frédéric Vervisch (Saintéloc Audi), Dries Vanthoor (WRT Audi), Maxime Soulet (M-Sport Bentley) en Laurens Vanthoor (Team75 Bernhard Porsche).

--- VOORLOPIGE STARTLIJST TOTAL 24 HOURS OF SPA 2018 ---

Foto's: Racing International Photography & Martijn WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Blancpain GT Endurance op dinsdag 3 juli 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • Shopa

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons