van der Horst

24H Spa: Italiaans duel na zes uur

Iron Lynx - Ferrari 488 GT3
Iron Lynx - Ferrari 488 GT3
Ferrari en Lamborghini strijden na zes uur voor de koppositie in de 24 Hours of Spa. Alessandro Pier Guidi, Côme Ledogar en Nicklas Nielsen (#51 Ferrari 488 GT3 Iron Lynx) hebben de leiding overgenomen na een gewaagde inhaalbeweging van de Italiaanse fabrieksrijder in Les Combes. Ook WRT presteert sterk, maar komt telkens naar voren vanwege een andere pitstopstrategie van de #37 van het trio Frijns-Müller-Lind. Louis Machiels en John Wartique (#52 Ferrari AF Corse) hebben de voorlopige bronzen medaille in handen in Pro-Am.
Team WRT - Audi R8 LMS GT3 Evo
Team WRT - Audi R8 LMS GT3 Evo
Achter de enige overgebleven Ferrari 488 GT3 en Lamborghini Huracan GT3 uit de Pro-categorie, ligt de BMW M6 GT3 van Walkenhorst Motorsport (Glock-Tomczyk-Neubauer) als enige in de buurt van de twee leiders. Daarachter heeft Charles Weerts (#32 WRT Audi, Dries Vanthoor en Kelvin van der Linde) zonet de vierde plek moeten afgeven aan de #38 McLaren van onder meer Ben Barnicoat, die ondanks een drive through vanwege de tracklimits toch indruk blijft maken. De Engelse bolide is al sinds de start van de wedstrijd niet uit de top 5 weg te slaan.

KCMG - Porsche 911 GT3 R
KCMG - Porsche 911 GT3 R
Voor die andere Vanthoor ziet het er minder goed uit. De Porsche #47 van KCMG die Laurens deelt met Maxime Martin en Nick Tandy, komt regelmatig vroeger in de pitlane. Vermoedelijk is er een probleem met het tanksysteem bij de drie ex-winnaars. Laurens Vanthoor heeft eerder ook tijd verloren door een drive through vanwege... de tracklimits. Het Belgische duo ligt op een ronde achterstand.
Belgen op podiumkoers... in Pro-Am
Louis Machiels, oud-winnaar van de Pro Am-categorie, speelt een hoofdrol in de categorie voor amateurrijders gekoppeld aan professionals. Samen met landgenoot John Wartique, Alessio Rovera en Andrea Bertolini heeft hij met de #52 Ferrari van AF Corse de derde plek veroverd. De leiding in Pro-Am is voor de #77 Lamborghini van Barwell Motorsport (Mitchell-Ramos-Machitski-Chaves).

Haegeli by T2 Racing - Porsche 911 GT3 R
Haegeli by T2 Racing - Porsche 911 GT3 R
In de Silver Cup valt er geen wijziging te noteren, aangezien de #90 Mercedes (Sanchez-Kujala-Breukers-Companc) van Madpanda Motorsport nog altijd domineert. Bij de amateurrijders heeft de Porsche van Haegeli by T2 Racing het heft in handen genomen.Foto: Arne Simons & Georges De CosterSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Intercontinental GT Challenge op zaterdag 31 juli 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting TotalEnergies 24 Hours of Spa.
  • VR Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons