van der Horst

Spa 24H: Na 18H: Audi 1-2 na crash leidende Lamborghini

Audi Sport Team Saintéloc Racing - Audi R8 #25
Audi Sport Team Saintéloc Racing - Audi R8 #25
Audi leidt na twee derde wedstrijd de 24 Hours of Spa 2020. De Saintéloc Audi van Haase/Boccolacci/Winkelhock telt enkele luttele tiende voorsprong op de Attempto Racing Audi van Drudi/Niederhauser/Vervisch, maar de Ferrari van Calado/Nielsen/Pier Guidi volgt eveneens op enkele tiende. In het totaal bevindt de top zeven zich binnen tien seconden.
AMG Team AKKA ASP - Mercedes-AMG GT3
AMG Team AKKA ASP - Mercedes-AMG GT3
In de ochtend verloren we de Orange 1 FFF Lamborghini #63 van Lind/Mapelli/Caldarelli toen eerstgenoemde zwaar crashte op de Raidillon en moest opgeven. Iets eerder moest ook de #88 Akka ASP Mercedes de handdoek werpen, de bolide van Marciello/Boguslavskiy/Fraga was tot dan een van de smaakmakers van deze race, maar de Mercedes-AMG kreeg af te rekenen me remproblemen en verloor ook een wiel. Net voor de kaap van 16 uur crashte ook Louis Machiels in zijn Ferrari zwaar bij het uitkomen van Stavelot, ook zijn race is voorbij.

CMR - Bentley Continental GT3
CMR - Bentley Continental GT3
Maxime Martin leidt momenteel de Pro-Am klasse in de Aston Martin die hij deelt met Chris Goodwin, Alex West en Jonathan Adam, maar de Sky-Tempesta Ferrari van Hui/Froggatt/Cheever/Fisichella volgt op enkele seconden. Hubert Haupt leidt de dans in de Silver cup in de HRT Mercedes, nadat de #78 Barwell Lamborghini werd uitgeschakeld toen deze op de Herberth Motorsport Porsche #991(Allemann/Bohn/Renauer/Renauer) knalde die spinde op de Raidillon. De #108 CMR Bentley waarop onze landgenoot Stéphane Lémeret het kuipje deelt met Mateu/Ricci/Tribaudini is de enige overgebleven wagen in de Am-klasse.

Rond halweg koers viel er wat regen, maar momenteel is de rijlijn droog in Spa.

--- Uitslag Total 24 Hours of Spa 2020 na 18H (pdf) ---

Foto's: Georges De CosterDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Intercontinental GT Challenge op zondag 25 oktober 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons