van der Horst

24H Spa: Na 1H: Ferrari leidt - Soulet in de aanval

Start 24 Hours of Spa 2017
Start 24 Hours of Spa 2017
Het eerste wedstrijduur zit erop in Spa. De Kaspersky Motorsport Ferrari van Giancarlo Fisichella kon de leiding behouden vanop de pole en bouwde zelfs een mooie voorsprong uit van bijna 10 seconden. De eerste pitstops zijn ook al een feit, na een 50-tal minuten kwamen alvast enkele toppers naar binnen, met op kop de GRT Lamborghini Huracán GT3 #63, die mogelijks preventief binnenkwam. Op de voorlopig tweede plaats zien we een Mercedes, het HTP Motorsport-exemplaar van Maxi Buhk. Derde is de Porsche van ondermeer Laurens Vanthoor, op die bolide nam Kevin Estre de start.
De Aston Martin van Oman Racing is met zijn vierde plaats meteen de eerste Pro Am-wagen, gevolgd door de Bentley van Maxime Soulet. Onze landgenoot zette een indrukwekkende stint neer en passeerde in het eerste uur vele wagens op de baan. Maxime Martin is voorlopig zesde in de BMW van Rowe Racing, zes verschillende merken in de top zes dus.

--- Stand na 1H 24 Hours of Spa 2017 (PDF) ---

Foto: Martijn WoutersDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Blancpain GT Endurance op zaterdag 29 juli 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons