van der Horst

Spa 400: Nabeschouwing Steve Vanbellingen / VR Racing

VR Racing by Qvick Motors - MARC Car BMW M2
VR Racing by Qvick Motors - MARC Car BMW M2
VR Racing heeft met Steve Vanbellingen, Erik Qvick en Tom Van Rompuy dit weekend voor een kleine wereldpremière gezorgd. De tovenaar uit Oostende, Erik Qvick, heeft deze winter immers een gloednieuwe bolide gebouwd, de MARC BMW M2 V8 en die wagen zagen we dit weekend voor het eerst aan het werk. Plaats van afspraak was de Spa 400, een gloednieuwe wedstrijd in ons land. Het trio deed dat met verve, want na 6 uur en 40 minuten kwamen ze als vierde over de meet, op een zucht van het podium en als winnaars in de klasse voor de toerwagens en silhouetten. De auto was meteen ook de lieveling van het publiek door zijn look, maar evenzeer door zijn sound.
VR Racing by Qvick Motors - BMW M2 V8 MARC Car
VR Racing by Qvick Motors - BMW M2 V8 MARC Car
Na een mooie wedstrijd kan Steve Vanbellingen zich nu voorbereiden op de start van de Belcar Endurance, volgend weekend op diezelfde schitterende omloop in de Ardennen en nog een week later… volgt de rally de Wallonie, de vierde manche van het BK rally. Steve Vanbellingen is meer dan ooit een marathonman…

De Spa 400 stonden voor het eerst op de Belgische autosportkalender en golden als opener van de 100 Series by BGDC. Bijna 7 uur racen, in een typisch Ardennenweer, het leek wel even op de Rallye de Spa, goed een maand eerder.

“Het was een mooi weekend, met ronduit een prachtige wagen”, lachte Vanbellingen op weg naar het podium. “We hebben nog wat hele kleine kinderziekten gekend, maar globaal liep de wagen als een klok. En zonder een betwistbare drive through had het algemene podium zelfs tot de mogelijkheden behoord. Ik heb me geamuseerd in die wagen, een echt beest en zo klinkt hij ook met de V8 onderin. De winst in onze klasse is een mooie verdienste van het hele team en ik denk dat we deze bolide nog meer dan eens vooraan gaan zien meedraaien in een race hier.”

En nu… Belcar Endurance
Van de Ardennen… gaan we naar de Ardennen volgend weekend. Comparex Racing by EMG start er dan aan het seizoen in het nationale uithoudingskampioenschap. Achter het stuur van de BMW M3 vinden we de vaste kompanen Steve Vanbellingen en Wiebe Wijtzes, die zullen trachten hun titel in de toerismeklasse te verlengen. Hun Duitse machine is nog beter dan afgelopen seizoen en de ambitie is er dan ook naar.

“We willen uiteraard vooraan meedraaien in de klasse voor de toerwagens, met als inzet de nationale titel. Als de omstandigheden meezitten, willen we zeker aansluiting vinden bij de diverse Porsche 911. Ik denk dat het feit dat de races nu 180 minuten duren, zeker niet in ons nadeel is.

Vanbellingen PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Gentlemen Drivers Club op maandag 17 april 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting BGDC Spa 400.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons