Spa 400: Porsche Cup’s palmen gans podium in

Start Spa 400
Zoals de kwalificatie al aantoonde stond er geen maat op de Porsche Cup’s die vanaf dit jaar toegelaten zijn tot het BGDC kampioenschap. De Duitse bolides kaapten na de kwalificatie ook de drie eerste plaatsen weg in de wedstrijd. Domineerde aanvankelijk de 991 Cup van Fred Bouvy en Vincent Despriet de wedstrijd dan ging de zege naar het Speedlover exemplaar van Wim Meulders, Rik Renmans en John De Wilde nadat d Vincent Despriet stil viel op de piste. Bouvy/Despriet vochten zich nog terug naar de tweede plaats. De Porsche 991 Cup van Verhoeven/Van Parijs/Vanneste legde beslag op de laatste podiumplaats.
Jean-Marc Bourdouch/Yves Morel/Philippe Daniels - RXC Domec
De imposante MARC BMW M2 V8 van Tom Van Rompuy, Steve Vanbellingen en Erik Qvick eindigde net naast het podium en won de divisie 3. De vijfde plaats was voor de Renault 21 Turbo van René Danneels, Xavier Danneels en Michel Gilot, zij wonnen de divisie 2 voor de RXC Domec van Jean-Marc Bourdouch, Yves Morel en Philippe Daniels die als zesde over de lijn kwam. De zege in divisie 1 was voor de Peugeot RCZ Cup van Benoît Semoulin, François Semoulin en Anthony Lambert die zevende algemeen werd een plaats voor de Peugeot RCZ Cup van Eric Dewaelhyns, Damien Dussoul en Caren Burton.

GAMSIZ Motorsport - BMW M235i Racing Cup
De zege in de BMW M235i Racing Cup ging naar het exemplaar van GAMSIZ Motorsport, in de BMW Clubsport Trophy waren het Donniacuo/Donniacuo/Philips die de overwinning binnen haalden.

Foto's: Jacques Letihon en Marnik Mouchaers

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Belgian Gentlemen Drivers Club op zondag 16 april 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting BGDC Spa 400.