van der Horst

Spa 400: 40 deelnemers voor de Supercar Challenge

Febo Racing Team - SEAT Sport Leon Cup Racer
Febo Racing Team - SEAT Sport Leon Cup Racer
Binnen dik twee weken vindt de eerste manche van zowel de Supercar Challenge als de GT&Prototype Challenge plaats op onze eigenste omloop van Francorchamps en dat in het kader van de Spa 400. De organisatie gaf de deelnemerslijst voor de Supercar Challenge al vrij en daarop prijken 40 wagens en ook heel wat Belgische rijders.
JJ Racing - Porsche 997 Cup
JJ Racing - Porsche 997 Cup
Met 19 deelnemers is de GT division het best vertegenwoordigd en met niet minder dan 14 Porsche Cups is het Duitse merk de grote slokop in de klasse. Heel wat Belgische teams kozen tevens voor het Duitse strijdwapen, zo zet Speedlover niet minder dan vier exemplaren van de 991 Cup in voor Wim Meulders, Vincent Despriet, John De Wilde en Roger Grouwels. EMG Motorsport komt met drie exemplaren voor Patrick en Alain Franssen, Patrick Lamster en Wiebe Wijtzes. DVB Racing bvba houdt het bij een wagen voor de gebroeders Wouters, alsook JJ Motorsport dat een exemplaar inzet voor Jos Jansen. De tegenstand in de klasse moet komen van twee KTM’s maar vooral ook van de drie Silhouette BMW’s van JR Motorsport waaronder het exemplaar bestuurd door Ward Sluys.

Traxx Racing Team - Peugeot RCZ Cup
Traxx Racing Team - Peugeot RCZ Cup
Dertien deelnemers verdeeld over zes merken zijn terug te vinden in de Supersport 1 Division waar BMW met zes wagens het grootste deel van de koek voor zich neemt. Van Belgische zijde zien we de deelname van Jonas de Kimpe (VW Golf) en Nicolas Delencre (Peugeot 308 Cup). Slechts een wagen komt uit in de Supersport 2 Division, de Sport Division telt dan weer zeven bolides waaronder de gekende Traxx Racing Team Peugeot RCZ Cup van Chris Voet en Bart van den Broeck. De deelnemers aan de GT&Prototype Challenge worden op een later tijdstip bekend gemaakt.

---  SCC DEELNEMERSLIJST SPA 400 (PDF) ---

Foto's: Supercar Challenge & Niels Vaeck
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Supercar Challenge op vrijdag 30 maart 2018.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons