van der Horst

Spa 400: Bas Schouten en Ward Sluys zetten JR Motorsport BMW op pole

Bas Schouten/Ward Sluys - JR Motorsport BMW M4
Bas Schouten/Ward Sluys - JR Motorsport BMW M4
Niet minder dan tien Porsche 991 treden aan bij de openingsmanche voor de Supercar Challenge in het kader van de Spa 400, doch is het BMW dat de hele eerste startlijn zaterdag voor zich opeist voor race 1. De BMW M4 Silhouettes van JR Motorsport stormden naar de plaatsen 1 en 2 met de pole voor Bas Schouten en Ward Sluys (2:26.862) voor hun teamgenoten Michael Verhagen en Willem Meyer (2:27.624).
John De Wilde (Speedlover) was de snelste van de Porschisten met de derde tijd, Koen en Kris Wauters (DVB Racing Porsche) pakten de negende plaats. In de Supersport divisie ging de snelste tijd naar de Febo Racing SEAT van Stan van Oord en Dennis de Borst. De Renault Clio van Rob Nieman was primus in de Sport klasse, de snelle Nederlander bleef de Peugeot RCZ van onze landgenoten Voet/Van den Broek  voor. De deelnemers aan de GT & Prototype Challenge, het zijn er helaas maar tien, rijden in Spa hun race samen met de wagens van de Supercar Challenge. Daar ging de snelste tijd naar de Ginetta G57 van Lequeux/Ueberecken in 2:18.792.

Foto: Bas Schouten
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Supercar Challenge op vrijdag 13 april 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa 400.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons