van der Horst

Spa 400: RXC Domec op pole

RXC Domec
RXC Domec
Zondag wordt de aftrap gegeven van de BGDC met een race over 400 minuten op de omloop van Spa Francorchamps. Zaterdag stond de kwalificatiesessie op het programma en het was de RXC Domec van Bourdouch/Daniels/Engelen die zich naar de pole reed. De MARC Focus V8 VDS Racing Adventures van Close/de Latre du Bosqueau/van der Straten deelt de eerste startrij met de RXC Domec.
  • Shopa
Semspeed - Peugeot 308 Racing Cup
Semspeed - Peugeot 308 Racing Cup
De derde tijd was er voor de impressionante BMW M3 van Sluys/Grouwels/Lanting, zij delen de tweede startrij met de Renault Mégane Trophy van Asnong/Divoy/Frère. Een mooie prestatie leverde de nieuwe Semspeed Peugeot 308 Racing Cup van Semoulin/Semoulin/Heyninck af met een vijfde tijd algemeen en de eerste plaats in divisie 2. Zij worden op de hielen gezeten door een identiek exemplaar Peugeot maar ingezet door DRM Motorsport voor De Robiano/Dupont/Smits. Verder in de top tien vinden we nog de Seat Leon Supercopa van Vannetelbosch/Kirten/Bailly, de twee Peugeot’s RCZ van Dussoul/Hortulanus/Burton en Heinen/Hayot en de SEAT Supercopa van Braun/Dewalheyns.

De Porsche 991 GT3 Cup  van Meulders/De Wilde/Renmans behoort tevens tot de favorieten voor de zege maar de wagen nam niet deel aan de kwalificatie gezien hij ook uitkwam in de Supercar Challenge wedstrijd die net voor de kwalificatie plaats vond en zal dus als laatste moeten starten.
 
Foto's: Niels Vaeck
 

 

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Belgian Gentlemen Drivers Club op zaterdag 14 april 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa 400.
  • Footprints

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons