van der Horst

Spa 400: Startschot voor de Hundred Series by BGDC

VDS Racing Adventures - Marc Focus V8
VDS Racing Adventures - Marc Focus V8
Het winterseizoen is lang, altijd te lang, maar nu zijn we aan de aftrap van het seizoen toe. De opener is meteen een jonge klassieker, en uiteraard vindt de eerste van de Hundred Series by BGDC op het mooiste circuit ter wereld plaats. De uitgave 2018 van Spa 400 oogt veelbelovend, met start om 11u10 op zondag en finish om 17u50 . Vooraf kan het publiek genieten van de GT’s en prototypes van de Supercar Challenge, met ook heel wat Belgische deelnemers en tevens van de DMV NES 500, een Duitse competitie voor toerwagens.
RXC Domec
RXC Domec
De Hundred Series by BGDC hebben heel wat nieuwigheden in petto en vooral in de Division 3 en 4 hebben we het dan meer bepaald over de snelste wagens. Vorig jaar was het de Porsche 997 Cup van Speedlover, met Meulders-Renmans-De Wilde, die de race won en dat maakt dat we Wim Meulders en Rik Renmans ook dit jaar terugzien. Andere Porsche 911 komen mogelijk ook aan de aftrap van de wedstrijd. Het is ook uitkijken naar de krachtige BMW M3 van Ward Sluys, Roger Grouwels en Martin Lanting, die voor vuurwerk kan zorgen. De RXC Domec van Morel-Daniels-Engelen zal ook meevechten voor de zege, en in D4 zien we verder nog de BMW M235i Racing Cup van Sari-Sari en Buffet-Buffet-Buffet en de BMW 130d van Jusi Racing Team met Maes-Vermeulen-Michiels.

Bij de dikkere wagens, is er ook de MARC Focus V8 van VDS Racing Adventures (Raphaël van der Straten en Thierry de Latre du Bosqueau) die van zich zou kunnen doen spreken, met een oog op de zege in de Division 3. In deze categorie zien we ook een van de meest opvallende noeuwkomers in de Hundred Series by BGDC, met name de Renault Mégane Silhouette van Patrick Asnong, Michaël Divoy en Gaël Frère.

Nieuwe Leeuwen…

BGDC 2016 - Spa Francorchamps
BGDC 2016 - Spa Francorchamps
Nieuwe bolides zijn er ook in de Division 2, met niet één, maar twee Peugeot 308 Racing Cup:  de bolide met startnummer #226 van Semspeed, met Benoît Semoulin, François Semoulin en Geoffrey Heyninck, en de #2 van DRM Motorsport met Matthieu de Robiano, Pierre Dupont en Gilles Smits! In deze categorie zijn er ook de vaste waarden zoals de Seat Leon Supercopa (met de snelle heren Bailly-Vannetelbosch-Kirten, maar ook Braun-X), de snelle Peugeot RCZ Cup (Heinen-Hayot en Hortulanus-Burton), de BMW Compact M3 (Verbeke-Smets), de Honda Civic van de Britten Comber-Gannon-Simmons, en de Renault 21 Turbo van René en Xavier Danneels, eens te meer met Michel Gilot, laureaat in de D2 een jaar geleden.

Naar goede gewoonte levert de Division 1 een stevig deel van het peloton, met een Klasse B die er erg leuk uitziet: de traditionele Renault Clio (Simon-Zahnen-Charlier, Debroux-Borner-Deger, Duthoit-Santini-Franken-Vernaillen) en Vauxhall Astra Coupé van Katsers-Ménage, de Suzuki Baleno BGDC Young Drivers Team van Petralia-Dauw en de Honda Civic 2 liter van De Laet-Van Billoen.

BGDC
BGDC
Ook in Klasse A, met de wagens tot  1600cc, zien we mooie auto’s, zoals de Honda Integra voor Niclot-Van Belle-Niclot-Lannaux die het tegen een Honda Civic opneemt (Van Mechelen-Habran-Thiroux) en een Renault Clio (Van Kuyk-Leten). Dat belooft… Rest er de klasse D van de D1, waar we traditioneel de Porsche Boxster van Neutelers-Beeckman-Denis zien racen tegen de diverse BMW 325i Clubsport Trophy, met onder meer die van Werckx-Werckx, Hessels-Dewulf-Cascatau, Denys-Eyckmans en Scamardi-Marcucci.

Familiefeest!

Spa 400
Spa 400
Net als vorig jaar is de Spa 400 een autosportfeest voor de hele familie, met 21.000 uitnodgingen voor de inwoners van Stavelot, Spa, Jalhay en Malmedy. Eens te meer is het José Close die het geheel coördineert en hij zorgt voor heel wat activiteiten op het dak van de stands van de F1, naast de bekende brasserie Pit !

“Net als vorig jaar, zijn de kinderen het middelpunt van het feest, met een draaimolen, een opblaasbaar kasteel, een golfbad, een minigolf, minivoerbal, kleine auto’s, slot racing, maquillage… We delen ook 3000 albums van de wereldbeker voetbal 2018 uit! Je kan ook tickets winnen voor de vertoning van Taxi 5 in de bioscoop! Dat alles beleef je op de tweede verdieping van de Pit Building F1, tussen de delen 3 en 5. Iedereen is welkom!”

U hebt het begrepen, de Spa 400 zullen voor iedereen een echt autosportfeest zijn. See you in Spa!

BGDC Press
Foto's: BGDC, Niels Vaeck, Ronald Janssens & Marnik MouchaersDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Gentlemen Drivers Club op dinsdag 10 april 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa 400.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons