van der Horst

Spa 400: Winst voor John De Wilde in eerste Supercar Challenge race

John De Wilde - Speedlover Porsche 991 GT3 Cup
John De Wilde - Speedlover Porsche 991 GT3 Cup
De eerste race voor de Supercar Challenge in het kader van de Spa 400 werd gewonnen door John De Wilde (Speedlover Porsche 991 Cup). In het algemeen klassement werd De Wilde wel vooraf gegaan door vier bolides die uitkomen in de GT & Prototype Challenge die op het Ardeense circuit samen reden met de deelnemers aan de Supercar Challenge. In deze laatste klasse ging de zege alsook de algemene overwinning naar de Ginetta G57 van Jean Marc Uereberecken en Jean-Pierre Lequeux.
  • Hamofa Performance
Koen Wouters raakte niet verder dan de eerste bocht
Koen Wouters raakte niet verder dan de eerste bocht
Bij de start was het Berry Van Elk (Mosler) die het snelst weg was maar in de eerste bocht ging het al mis. Er was een contact tussen de Spaanse Ligier LMP3 en de DVB Racing Porsche bestuurd door Koen Wauters, waarna de Porsche in de betonmuur gekatapulteerd werd. Meteen einde race voor de gebroeders Wauters en de safety car neutraliseerde de race de tijd die nodig was om het puin te ruimen.

Prime Racing - Ginetta G57
Prime Racing - Ginetta G57
Bij de herstart nam van Elk weer de kop maar lang kon hij niet weerstaan aan de Prime racing Ginetta G57 van Jean Marc Uereberecken en Jean-Pierre Lequeux. De zwarte Ginetta nam resoluut de leiding over en reed van dan af weg van de rest van het veld. Van Elk zou daarna nog het onderspit moeten delven tegen de Norma M20 FC van Leaney/Primrose en de Ferrari 458 GT3 van de familie Geddie om tenslotte als vierde de finishlijn te bereiken. De Ferrari haalde het in de Super GT klasse.

De JR Motorsport M4 moest vanuit de pit starten
De JR Motorsport M4 moest vanuit de pit starten
Voor de vijfde plaats werd er hevig strijd geleverd tussen John De Wilde en Roger Grouwels die beiden uitkomen op een Porsche van Speedlover Op het einde van de race kreeg Grouwels een penalty van 10 seconden wat de zege aan De Wilde schonk. Pech was er ook voor de JR Motorsport BMW M4 Silhouette van Ward Sluys en Bas Schouten, nog in de opwarmingsronde kwam de wagen de pits binnen met problemen aan het rechter achterwiel. De remschijf werd vervangen maar er zat niets anders op dan van uit de pitstraat te vertrekken. Sluys en Schouten klommen in de race nog op naar de elfde plaats algemeen en de zevende plaats in het Supercar Challenge klassement net achter de zusterwagen van Verhagen/Meijer.

Traxx Racing - Peugeot RCZ
Traxx Racing - Peugeot RCZ
De plaatsen vijf tot en met negen gingen allen naar een Porsche 991, na De Wilde en Grouwels volgden immers nog Rob Herber, Daan Meijer en Cenk Ceyisakar. De Borst/van Oord (Febo Racing Team Leon Cupra TCR wonnen in de Super Sport klasse, onze landgenoten  Chris Voet en Bart Van den Broeck (Traxx Racing Team Peugeot RCZ) zegevierden in de Sport klasse.

Foto's: Niels Vaeck
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Supercar Challenge op zondag 15 april 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa 400.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons